27 juni 2017

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur, Nieuws, Springen

Zonder basissport geen internationale sport en daarom heeft Outdoor Gelderland elk jaar opnieuw finalerubrieken voor regionale ruiters, zowel pony’s als paarden. Voor de finalisten heeft Outdoor Gelderland iets extra’s in petto. Zo mogen de vier dressuurfinalisten zaterdagavond tijdens de GLOCK MidSummer Dressage Night met hun paard of pony terugkomen om mee te rijden in een clinic van dressuurbondscoach Rien van der Schaft. Ze winnen bovendien een Meet & Greet met de Zweedse olympisch dressuurruiter Patrik Kittel.

De finalisten van het springen mogen zondagmiddag in de hoofdpiste terugkomen om een gedeelte van de Grote Prijs, weliswaar op lager niveau, te rijden om daarna aan de topruiters te vertellen waar ze op moeten letten bij het rijden van het parcours. De Grote Prijs van de Provincie Gelderland presented by Söcieteit Gelre begint zondagmiddag om 15.00 uur en is het slotnummer van Outdoor Gelderland.

De ene highlight na de andere volgt zich op in het programma van Outdoor Gelderland. Zo wordt de 1.50m springrubriek om de CCV Prijs op vrijdagavond opgevolgd door het spectaculaire Stoeterij Sterrehof Six Bar springen. Hippisch Nederland praat al volop over de GLOCK MidSummer Dressage Night op zaterdag vanaf 19.00 uur, waarbij springruiters een kür op muziek zullen rijden en toppers als Edward Gal, Hans-Peter Minderhoud en Patrik Kittel leerzame clinics geven.

De aftrap is morgen, woensdag, met talrijke jeugdruiters en de finale klasse Z voor paarden om de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee. De paardensport is vanaf overdekte tribunes en vanuit de restaurants op het concoursterrein te volgen.

www.outdoorgelderland.nl
www.facebook.com/outdoorgelderland

Auteur: Wendy Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *