2 juli 2016

Door:

Categorieën: Dressuur, Nieuws

Vanavond tijdens de GLOCK MidSummer Dressage Night, gaf Anky van Grunsven een clinic met het onderwerp ‘Trainen voor de Olympische Spelen’. Daniëlle Heijkoop en haar 10 jarig Grand Prix paard Badari reden de clinic als voorbeeld.

Tijdens deze clinic legde Anky van Grunsven uit wat de aandachtspunten zijn tijdens de training van het paard. Zo legde ze uit dat de balans tussen trainingen en rust van het paard zeer belangrijk zijn tegen de verzuring van de spieren. Zo liet ze verschillende oefeningen zien en hoe je hier naartoe kan werken, bijvoorbeeld een verzamelde draf alvorens je een passage in gaat. De passage is dan weer een stap voor piaffe. Hierbij legde Anky ook uit dat het zeer belangrijk is ook je paard voldoende ontspanning te geven tijdens de training nadat ze zware oefeningen hebben gedaan. Wat Anky ook benoemde als heel belangrijk punt, is het belonen van je paard direct na de oefening tijdens de training.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *