25 augustus 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Nieuws, Springen

De vierde editie van het internationaal springconcours CSI Salland in Mariënheem van 1 tot en met 4 oktober krijgt nog meer elan, belooft de organisatie. Met een extra rankingproef, waarin de springruiters naast meer prijzengeld ook wereldrankingpunten kunnen verdienen, is de totale prijzenpot verhoogd naar 76.000 euro. Het meeste geld is te winnen in de Medium Tour finale op zaterdagavond en de spectaculaire 1.45m Grote Prijs op zondagmiddag.

CSI Salland zal dit jaar in de kleuren van hoofdsponsor Roelofsen Horse Trucks Raalte gestoken worden en staat volledig in het teken van topsport. “De sport is de hoofdmoot, daar doen we dit allemaal voor. We dragen de paardensport een warm hart toe en beleven ondertussen heel veel plezier in het organiseren van een evenement van deze omvang. We mogen weer op vele vrijwilligers rekenen die samen de basis van het concours vormen. Zonder hun inzet is het niet of nauwelijks mogelijk om de begroting sluitend te krijgen”, vertelt Jeroen Bakker, voorzitter van CSI Salland en van de organiserende rijvereniging de Heemruiters.

Nu het internationaal springconcours NIC Assen in het tweede weekend van oktober definitief gecanceld is, zullen naar verwachting nog meer ruiters dan ooit de weg naar CSI Salland vinden voor de rubrieken op CSI1* en CSI2* niveau. “We zijn als organisatie in elk geval heel positief gemutst”, aldus Bakker.

De ondernemersavond, vorig jaar een groot succes, krijgt op donderdagavond een vervolg. Behalve dat er een interessante lokale spreker komt, is er een spelelement aan de bijeenkomst gekoppeld. De ondernemers worden aan een ruiter gekoppeld en de winnende ruiter verdient een extra geldsom dat gedoneerd wordt aan een goed doel in de regio Salland.

Naast de feestavonden op vrijdag- en zaterdagavond is er op zaterdagmiddag een kindermiddag met allerlei activiteiten zoals een speurtocht, ponyrijden, een kleurplaatactie en een meet & greet met een bekende ruiter.

www.csisalland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *