18 maart 2015

Door:

Categorieën: Achtergrond, Dressuur, Nieuws, Veilingen

HOOGE MIERDE – Het talent van de op Veulenveiling Prinsjesdag verkochte Guccicatrasse Texel is wederom erkend. Na de uitstekende tiende plaats in de VSN-finale is de Bretton Woods-dochter geselecteerd voor de prestigieuze Excellent Dressage Sales.

Guccicatrasse Texel, gefokt door Wim van der Linde uit De Cocksdorp (Texel), bevestigt maar weer eens dat toptalenten al vroeg te herkennen zijn. Als veulen overtuigde de inmiddels vierjarige merrie al de selectiecommissie van Veulenveiling Prinsjesdag en later in de veiling zelf ook koper Anton van Limpt uit Bladel. Vorig jaar scoorde Guccicatrasse Texel zeer goede punten op de KWPN-stamboekkeuring, met onder meer een 8,5 voor galop en 8’en voor stap, houding en beweging.

Eind vorig jaar slaagde de merrie voor de IBOP-test en scoorde daarin maar liefst een 9 voor galop. Begin dit jaar waren de juryleden van de VSN-trofee ook al laaiend enthousiast over de Bretton Woods-dochter en daarmee eindigde ze in de finale bij de beste tien. De vakkundige selectiecommissie van de vooraanstaande veiling Excellent Dressage Sales heeft nu haar oog laten vallen op Guccicatrasse Texel.

The talented Guccicatrasse Texel, sold at Foal Auction Prinsjesdag, has been appreciated again. After an outstanding tenth place in the final of the VSN-trofee, the daughter of Bretton Woods is selected for the prestigious Excellent Dressage Sales.

Guccicatrasse Texel, bred by Wim van der Linde, confirms great talents can be spot at early age. As a filly she convinced the selection committee of Foal Auction Prinsjesdag and later on in the auction she convinced buyer Anton van Limpt. Last year Guccicatrasse Texel scored excellent at the KWPN mare show: an 8.5 for her canter and an 8 for walk, position and movement.

At the end of last year the mare successfully passed her IBOP-test with no less than a 9 for her canter. At the beginning of this year the judges of the VSN-trofee were very enthusiastic about the daughter of Bretton Woods and put her into the top ten. The skilled selection committee of the Excellent Dressage Sales has now dropped their eye on Guccicatrasse Texel.

Click for more information about Guccicatrasse Texel at the Excellent Dressage Sales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *