13 maart 2015

Door:

Categorieën: Dressuur, Springen, Veilingen

De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag gaat een samenwerking aan met de Belgische veilingmeester Koen Olaerts. Naast excellent veilingmateriaal is de NVP voortdurend op zoek naar vernieuwing, verbetering en prestatie en daarbij viel de naam van Koen Olaerts.

Jarenlang sloeg Hans Sinnige de veulens in Ermelo af naar alle tevredenheid van de organisatie, maar de NVP merkt dat de achtergrondkennis van de veilingmeester steeds belangrijker wordt en wil daar voor zowel fokkers als kopers op inspelen.

Koen Olaerts houdt zich in het dagelijks leven vooral bezig met springpaarden, zowel sport als handel en heeft ook ervaring in de in- en verkoop van dressuurpaarden. Hij was al als veilingmeester te zien tijdens de Horse Auction in België, de Dutch Sport Horse Sales en de Limburgse Veulenveiling in Weert en de Excellent Dressage Sales in Hooge Mierde.

“Ik vind het een hele eer dat ze mij gevraagd hebben. Het is toch een van de meest prestigieuze veulenveilingen. Ik heb er nooit achteraan gezeten. Dit jaar is alles in een stroomversnelling gekomen en heb ik veel veilingen mogen doen. Ik zal mijn uiterste best doen om zo goed mogelijke prijzen te realiseren, zodat veel mensen tevreden zullen zijn.”

Voor Olaerts zijn z’n optredens als veilingmeester overigens goed te combineren met zijn handelsactiviteiten. “Mijn handelspaarden heb ik niet thuis, maar zet ik op verkooppunten weg, zoals in Amerika en Italië. Ik heb er altijd 25 tot 30 in de omloop. De kosten zijn lager en ik deel de winst. Zo blijven de ruiters ook gemotiveerd. Om de woorden van Kees van den Oetelaar te gebruiken: ‘Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen.”

Ondertussen groeit de groep met sterke partners die de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag ondersteunt. Naast het KWPN, Anemone Horse Trucks, Eisma Horses Media, Agterberg Bedrijven, Wim ten Pas Paardenopfok en Xcellent Horse Insurance (Hippo Zorg) is Raetsheren van Orden Consulting BV van oud-voorzitter Herman Verhagen toegetreden tot dit gezelschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *