20 maart 2015

Door:

Categorieën: Overige, Veilingen

Op zaterdagavond 10 oktober 2015 De drafbaan van Hamburg staat zaterdagavond 10 oktober 2015 in het teken van de vijfde editie van de Grand Prix. Na een aantal onzekere weken heeft het Nederlandse organisatie bureau EQ International besloten de veiling te organiseren. EQ International heeft de afgelopen vier jaar de Grand Prix Sale in opdracht van RBB georganiseerd. Er wordt nauwelijks, of eigenlijk helemaal niet, afgeweken van de succesformule want zo mag deze internationale veiling inmiddels wel gekwalificeerd worden.

De cijfers spreken wat dat betreft boekdelen. De producten van de eerste versie van de Grand Prix Sale zijn pas vijf jaar oud, desondanks hebben zij al tonnen aan prijzengeld bijeen gedraafd voor hun nieuwe eigenaren. Bovendien hebben onder andere Duke Of Greenwood en Tycoon Conway Hall zich weten te ontwikkelen tot uitgesproken internationale toppers.

Dit succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen en heeft alles te maken met het selectiebeleid. Na een strenge procedure, zowel op veterinair vlak als op het gebied van afstamming, vindt alleen het allerbeste aanbod zijn weg naar de Grand Prix Sale. Afgelopen jaar bleek eens temeer dat deze veiling daardoor steeds meer internationale aandacht genereert. Een behoorlijk aantal jaarlingen werd dan ook afgeslagen aan buitenlandse kopers.

Dit jaar zullen ongeveer 60 jaarlingen van diverse nationaliteiten worden aangeboden, waarbij – ondanks het hoge niveau van de voorgaande jaren- toch wordt geprobeerd om de kwaliteit nog iets op te voeren. Net als in vorige jaren wordt de Grand Prix Sale georganiseerd in combinatie met de meeting van de Grand Prix Germany, ofwel de Großer Preis von Deutschland. Het hoog gedoteerde hoofdnummer wordt wederom op zondag verreden en belooft zoals gebruikelijk het nodige vuurwerk.

De komende maanden wordt er hard gewerkt aan een interessante collectie. EQ International zal telkens een tipje van de sluier voor u oplichten aangaande het aanbod.

Meer informatie: www.grandprixsale.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *