8 maart 2015

Door:

Categorieën: Nieuws, Springen, Veilingen

GESVES – De driejarige Heavy Metal (Eldorado van de Zeshoek x Numero Uno) is goedgekeurd bij het Belgische stamboek sBs. Hij verdiende hierbij de hoogst haalbare score, namelijk de AA-ranking voor type/beweging en springen. De knappe bruine van Stoeterij Epona uit Marke werd in 2012 geveild op Veulenveiling Prinsjesdag.

Fokkerscombinatie E.J. Meijer en G. Lindenboom uit Dalfsen fokte de getalenteerde Heavy Metal uit Whisper Queen – niemand minder dan de volle zus van toppaard Tyson. Onder Leon Thijssen sprong Tyson de afgelopen jaren zeer succesvol op het hoogste niveau en boekte daarbij tal van overwinningen in Grote Prijzen, Wereldbekers en Nations Cups. Heavy Metal is het zoveelste fokkerssucces voor topfokkers Meijer en Lindeboom, die al jarenlang veulens aanbieden op Veulenveiling Prinsjesdag. Onder meer de buitengewoon getalenteerde KWPN-goedgekeurde hengst Edinburgh (Vleut x Darco) werd op Prinsjesdag geveild.

The three years old Heavy Metal (Eldorado van de Zeshoek x Numero Uno) has been approved by the Belgian studbook sBs. He was awarded with the highest possible score: the AA-ranking for conformation/movement and jumping. The beautiful bay stallion owned by Stoeterij Epona was auctioned at Foal Auction Prinsjesdag in 2012.

E.J. Meijer and G. Lindeboom bred the talented Heavy Metal out of Whisper Queen – the full-sister to the world-famous superstar Tyson. Ridden by Leon Thijssen Tyson jumped succesfully at Grand Prix level and won many Grand Prixs, World Cups and Nations Cups. Heavy Metal is one of the many succesful breeding products of Meijer and Lindeboom, who offer foals for Foal Auction Prinsjesdag for many years. For example the highly talented KWPN-approved stallion Edinburgh (Vleut x Darco) was sold at Prinsjesdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *