9 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur

Specialisatie dressuur: Droom of Drama? Dat is vanavond het onderwerp van de fokkerijavond tijdens ICNN Drachten. Onder leiding van Dirk Willem Rosie, algemeen hoofdredacteur van Eisma Horsesmedia, wordt er vanavond gediscussieerd met vooraanstaande sportpaardenfokkers en hengstenhouders uit Nederland, Duitsland en Frankrijk. Na afloop is er gelegenheid om samen naar de internationale sport in de hoofdpiste te kijken, gevolgd door een show.

Tijdens de  fokkerijavond ligt de focus op de fokkerij van dressuurpaarden. Over de zorgen en zegen van de expliciete keuze voor dressuur in de fokkerij. Wat proberen we eigenlijk te fokken en wat vraagt de markt? Brave paarden die gehoorzaam hun oefeningen lopen, of spectaculaire bewegingsmachines waar de amateurruiter niet mee uit de voeten kan.

En hoe zit het met de motor? Is die er nog wel of vallen al die vier- en vijfjarige showbinken door de mand bij verdergaande verzameling die voor de zware oefeningen vereist wordt?

FORUM:

Gert-Jan van Olst – Met de Negro-fokkerij en een groot aantal goedgekeurde dressuurhengsten één van Nederlands meest invloedrijke hengstenhouder en handelaar.

Doede Santema – Bestuurslid van de Star Sale veulenveilingen, fokker en (mede)initiatiefnemer van het Dressuurstimuleringsprogramma Mei Grand Prix, Nei Grand Prix.

Ad Valk – Opfokker, trainer en eigenaar van supersterren in de dressuur zoals de hengsten Apache, Desperado, Krack C, Vivaldi en vele anderen.

Burkhard Wahler – De man achter de Duitse stoeterij Klosterhof Medingen en onder meer eigenaar van de beste Duitse dressuurhengst van dit moment: De Niro

KOSTEN & KORTING:

De kosten voor een toegangskaartje zijn € 12,50 per persoon. Onderstaande mensen ontvangen € 5,- kassakorting.

Abonnees Paardenkrant, leden van de Noordelijke afdelingen KWPN, leden van de Noordelijke fokverenigingen, relaties van de Star Sale Veulenveiling en relaties van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag

LOCATIE & AANVANG:

Oprijlaan 3, 9205 BZ, Drachten

De avond start om 18.30. Zorg dat je op tijd aanwezig bent!

Meer informatie: http://icnndrachten.nl/fokkerijavonden/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *