7 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur

PERSBERICHT – Het drie weken durende Internationaal Concours Noord Nederland Drachten is van alle hippische markten thuis. Er wordt internationaal dressuur gereden en op het hoogste niveau gesprongen, er zijn fokkerijavonden op 9 en 24 januari, tijdens de BIT Talentendagen afgelopen weekend vond er volop kennisuitwisseling plaats en er is elk weekend vermaak in de vorm van shows en feestavonden.

Op vrijdag 9 januari, de eerste dressuurdag, verzorgt ‘Mei Grand Prix, Nei Grand Prix’ in de avond een showblok met zes talentvolle Friese dressuurcombinaties die voortkomen uit het nieuwe stimuleringsprogramma. Daarbij gaat het om Laura Zwart, Rensche de Haan, Ivonne Lawrence, Hennie Roffel, Kim Jacobi en Linda van der Hauw, die begeleid worden door Grand Prix-ruiter en instructeur Alex van Silfhout en sportpsycholoog en olympisch turnster Berber van den Berg.

Doel van dit unieke project is het naar een hoger niveau tillen van de dressuursport in Friesland door zes toptalenten op te leiden tot de Grand Prix, die op hun beurt jongere ruiters naar een hoger niveau tillen. Daarbij worden fokkers gestimuleerd om hun veelbelovende paarden door één van deze toptalenten te laten opleiden.

Op zaterdag 10 januari speelt zich ’s avonds de finale van de Bit Talentendagen af. Bijna 300 deelnemers werden in het eerste weekend van januari beoordeeld op hun rijkwaliteiten en sportprestaties en daarvan werden Anne Lehmann, Willem de Jong, Joelle de Vries, Simone en Laura Kool, Maaike ten Hoor, Roos Bus, Nikita Raijmakers en Iris Sijtsma uitgenodigd voor de finale.

ICNN Drachten sluit de vrijdag- en zaterdagavonden af met een feestavond met DJ’s als Tom van Duuren en Jasper Draaij, zanger Pascal Redeker en Apres Ski Party’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *