11 januari 2015

Door:

Categorieën: Dressuur, Nieuws, Springen, Veilingen

LUNTEREN – Drie dressuurpaarden en één springpaard vertegenwoordigden de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag gisteren in de VSN Finale in Lunteren. Guccicatrasse Texel en Gaudi Vita behaalden in de dressuurrichting zelfs een top tien-klassering! Wederom een bevestiging van het motto van Prinsjesdag: ‘De Kracht van Prestatie’.

De door Wim van der Linde uit De Cocksdorp (Texel ) gefokte Guccicatrasse Texel (Bretton Woods x Ferro) eindigde op de negende plek. Van juryleden Stefan van Ingelgem en Nick van Laer ontving de merrie van A. van Limpt uit Bladel onder meer een 8,5 voor galop, 8,4 voor draf en 8,3 voor het te rijden zijn. De Bretton Woods-dochter scoorde in totaal 40,9 punten.
Een tiende plek was er voor Gaudi Vita (Apache x Welt Hit II), gefokt door H.W. Broos uit Annen. De zwarte hengst van H. Olthof uit Groenlo verdiende onder meer een 8,4 voor draf en 8,3 voor galop en had een eindscore van 40,7 punten. Fokker Wim van der Linde en Nationale Veulenveiling Prinsjesdag werden in de VSN Finale ook nog vertegenwoordigd door Golddigger Texel (Bretton Woods x Ferro), die op een twintigste plek eindigde.

De getalenteerde Guillaume B (Calvaro Z x Damiro) maakte reclame voor Prinsjesdag in de springrichting. De bruine hengst uit de fokkerij van Wim van Dam uit Lienden behaalde mededankzij zijn vermogen een vijftiende plek in de finale. Guillaume B is in eigendom van Stal van der Schans uit Nijkerk.

No less than three dressage horses and one show jumper represented Foal Auction Prinsjesdag in the VSN Final yesterday in Lunteren. The VSN Trophy is a competition for three-and-a-half years old dressage horses and show jumpers. The dressage talents Guccicatrasse Texel and Gaudi Vita even made it into the top ten of the final! Another confirmation of the motto of Prinsjesdag: ‘The Power of Performance’.

Guccictrasse Texel (Bretton Woods x Ferro), bred by Wim van der Linde, ended up in ninth place. The judges Stefan van Ingelgem and Nick van Laer gave the mare, owned by A. van Limpt, an 8.5 for canter, 8.4 for trot and an 8.3 for ride ability. Thanks to those high notes the daughter of Bretton Woods scored 40.9 points in total.
Gaudi Vita (Apache x Welt Hit II) was ranked tenth and is bred by H.W. Broos. The black stallion, owned by H. Olthof, gained an 8.4 for trot and 8.3 for canter and ended up with a total score of 40.7 points. Breeder Wim van der Linde and Foal Auction Prinsjesdag were also represented by Golddigger Texel (Bretton Woods x Ferro) in the VSN Final. This former auction foal became twentieth.

In the category show jumpers the talented Guillaume B (Calvaro Z x Damiro) represented Prinsjesdag. Thanks to his huge scope this bay stallion, bred by Wim van Dam, ended up in fifteenth place in the VSN Final. Guillaume B is owned by Stal van der Schans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *