10 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur

PERSBERICHT 10/1/2015 – Zijn hengst had nog nooit een kür op muziek op dit niveau gelopen, maar dat was Patrick van der Meer zaterdagavond op ICNN Drachten niet af te zien. De ruiter uit Naaldwijk won de kür op muziek op Intermediaire I niveau met maar liefst 74,35%. “Erg tevreden”, reageert de dressuurruiter na afloop. “Gisteren werden we tweede. Toen was Sir Fashion erg gespannen en moest ik er harder aan werken. Vandaag vond hij het ook nog wat spannend, maar liet hij zich beter bewerken.”

ICNN Drachten is pas de tweede grote wedstrijd voor Sir Fashion (v. Sir Donnerhall), een beeldschone hengst van negen jaar die nog maar kort in training is bij Patrick van der Meer. “Ik kreeg gisteren nog fouten die niet nodig waren. Vandaag was ik gebrand om te winnen. Het was afwachten hoe hij zou reageren op de muziek maar hij deed zoals altijd super z’n best.”

Of Patrick van der Meer nog vaak met Sir Fashion te bewonderen is, valt te bezien. Eigenaresse Miranda Rongen gaf hem in training om Grand Prix klaar te maken met het oog op de verkoop. “Helaas wel, maar voor het zover is ga ik er lekker van genieten. Thuis doet hij alle oefeningen voor de Grand Prix al. Nu nog meer ringervaring krijgen voordat we werkelijk op dat niveau starten.”

Knap tweede in de kür werd Kirsten Beckers met Broere Bristol (v. Jazz), die op 72,70% uitkwam. Als derde volgde Manon van Hylckama Vlieg met Archibald (v. Krack C).  In totaal scoorden zes Nederlanders boven de 70%-grens.

Nederlandse zeges
Op de Grand Prix Special na, deze werd gewonnen door de Deense Rikke Svane, vielen alle internationale rubrieken in handen van Nederlandse deelnemers. Febe van Zwambagt boekte haar tweede zege op rij bij de junioren met FS Las Vegas (v. Lord Loxley). Beste Young Rider was nu Jeanine Nekeman met Vlingh (v. Flemmingh), terwijl Zoe Kuintjes bij de pony’s won met Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus). Zij rijden zondag hun finales in de kür op muziek.

Bit Talent van het Jaar
Anne Lehmann won zaterdagavond de finale van Bit Talent van het Jaar.  Met haar zevenjarige eyecatcher Don Juan (v. Vivaldi) versloeg ze in de finale Maaike ten Hoor met de pony Nobility D van Prinsenhof’s.  “Ik ben dolblij, dit is een droom. Ik had de afgelopen twee jaar de verkiezing tot Bit Talent al gevolgd. Er deden toen lesklanten van mij mee. Vorig jaar was ik hoogzwanger en toen zei ik: ‘Volgend jaar doe ik mee!’ Mijn zoontje is bijna één en hier sta ik dan”, vertelt de 32-jarige Anne blij.

Adelinde Cornelissen is enthousiast over de winnares: “Anne zit zo mooi in balans, altijd mee in de beweging. Van nature heeft ze zoveel gevoel.
Ze heeft de juiste focus, is gedreven en je ziet dat ze veel plezier heeft in het rijden.”

www.icnndrachten.nl, auteur Wendy Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *