22 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

PERSBERICHT 22/1/2015 – Het internationaal concours ICNN Drachten is vandaag, donderdag 22 januari, aan het laatste paardensportweekend begonnen en zal een ware climax kennen op zondagmiddag als om 14.30 uur de Grote Prijs van de Provincie Fryslân van start gaat. De Brit Guy Williams heeft alvast goede papieren in handen, want hij won vanavond op de openingsdag de hoogste rubriek op 1.50m niveau.

Daarmee dwarsboomde hij de tweede zege van Michael Greeve, die een week geleden ook al een rubriek won met de door zijn vader gefokte Whitney BB (v. Nabab de Reve). Guy Williams legde het parcours 0,08 seconde sneller af met de zeer ervaren Titus (v. Lancelot) en stak daarmee 6.1250 euro in zijn zak en de nodige punten om op de wereldranking te stijgen. Voor Greeve lag er een kleine 5.000 euro klaar.

De in Nederland wonende Egyptenaar Abdel Said wist zich als nummer drie te plaatsen met Dakota. Leon Thijssen, afgelopen zondag nog zo succesvol met zijn stal op het Fries Congrescentrum Drachten, voegde zich ook tot de topvijf met Quintera (v. Kannan).

Dit weekend is hét weekend waar de organisatie naar uitkeek. Met 165.000 euro te verdelen en een kudde topruiters in huis, wordt er op elk moment van de dag topsport verreden. Naast Guy Williams hebben de Nederlanders Albert Zoer en Gerben Morsink ook al een overwinning te pakken. Zoer won de rubriek voor jonge springpaarden met Dolce Vita (v. Lord Z) en werd vierde met Dakota (v. Cardento). Morsink won de 1.40m Lodewijk Assurantiën Prijs met Carthageno Z (v. Carthino Z), die in 2011 wereldkampioen van de zesjarige springpaarden werd. De tweede prijs ging hier naar Vincent Geerink met Vitos (v. Cantos).

www.icnndrachten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *