18 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

PERSBERICHT 17/1/2015 – Het was de in Nederland wonende Egyptenaar Karim El Zogby die hem zaterdagavond met een Formule-1-rit van de leidende posititie reed, maar Drentenaar Albert Zoer ging na afloop van de 1.40m Medium Tour finale op ICNN Drachten met een winnend gevoel naar huis.

Van de 71 kwamen 21 deelnemers terug voor de barrage, waarin er razendsnel gereden werd om de GMB BioEnergie Prijs. Zoer reed een topronde, maar de insider weet dat El Zoghby tot bijzondere dingen in staat is en dat deed hij met de vrij onervaren merrie Urona (v. Phin Phin) door bijna 2,5 seconden sneller te finishen. Derde werd Caroline Poels met Atlantis (v. Andiamo).

“Of ik Karim’s rit heb gezien? Nee, ik was mijn paard op het voorterrein lekker aan het uitstappen. Ik was zo tevreden. Hoewel ik graag win, maakte me het dit keer niet uit hoe de andere ruiters het zouden doen. Zoveel ervaring heeft ook dit paard niet. Toen we hem vorig jaar kochten liep hij nog in de klasse B”, vertelt Albert Zoer over de achtjarige Lupicor-zoon Cardoso, waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn.

“Zag je wat hij deed?”, zegt Zoer. “We gingen vol hakken naar die steilsprong achterin de hal en hij gooit de kont nog eens extra de lucht in, waar andere paarden het opgeven, de achterbenen laten zakken en een fout maken. Dat maakt hem een aparte, dat hij in een hoog tempo zo goed blijft springen. Cardoso is nog iets kijkerig, maar hij doet altijd goed met je mee. Zoals het aan voelt gaat hij straks Grote Prijzen lopen. Tot het zover is kan hij mooi mee voor de Small Tour en Medium Tour rubrieken samen met mijn andere achtjarige Charlie Chaplin. Het is fijn om zulke paarden achter de hand te hebben naast mijn Grand Prix-paard Abra Kadabra en Gigolo. Die neem ik volgende week mee naar Drachten.”

De feestavond op het Fries Congrescentrum slaat Albert Zoer over. Hij reed weer terug naar zijn huis in Echten, waar hij tussen de rubrieken van ICNN Drachten de andere paarden rijdt. “Het is maar een uur rijden, dus dat kan mooi. Het is leuk rijden in Drachten en er komt steeds meer volk. Het is echt sfeervol doordat het publiek zo enthousiast is en meeleeft! Fijn voor de paardensport in het noorden dat zo’n evenement georganiseerd wordt.”

Het  internationaal 1.30m springen op zaterdag kreeg een Friese overwinning dankzij Marriët Hoekstra uit Mildam met Cheeky van de Wimphof (v. Lupicor). De in het Friese De Knipe wonende Rink-Jan Dijkstra won de 1.20m proef met Sanchez (v. Stakkato). Bij de pony’s was Niels Jonkers er weer vooraan bij met een eerste (1.15m met Dollar Boy) en tweede prijs (1.25m met Cadine Z).

Winnares van de finale klasse Z om het Noord-Nederlands Springkampioenschap was Romy Froma uit het Drentse Norg met Caïro B (v. Vermont). Topdrie werd aangevuld door Tessa Hoeksema met Warandasj R (v. Karandasj) en Claudia van Dijk met Wednesday (v. Gentleman).

Op zondag wordt het eerste springweekend van ICNN Drachten afgesloten met de Grote Prijs op 1.45m niveau om 15.00 uur.

www.icnndrachten.nl – auteur Wendy Scholten

Karim El Zoghby

Karim El Zoghby

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *