3 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur, Springen

Het Internationaal Concours Noord Nederland Drachten is de eerste wedstrijd van 2015 die bij Marlies van Baalen in de agenda staat. De olympisch amazone, die kortgeleden met Zigeuner DVB (v. Gribaldi) werd opgenomen in het B-kader vanwege haar zeer constante prestaties, heeft haar pijlen gezet op de kür op muziek op zondag 11 januari.

“Ik hoop dat we ons daarvoor plaatsen in de voorafgaande dagen, want ik ben met Zigeuner DVB thuis aan het oefenen met een nieuwe kür. Eén die hem beter past. Het gaat thuis heel fijn en ik hoop dat ik ‘m in Drachten mag laten zien”, vertelt de amazone uit het Gelderse Brakel

Marlies van Baalen krijgt concurrentie uit eigen land van onder andere Laurens van Lieren, Patrick van der Meer, Madeleine Witte-Vrees, Kirsten Beckers en Dominique Filion, maar ook vanuit Marokko, Japan, Italië, Griekenland, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk, Denemarken en Luxemburg.

Ze kijkt uit naar de wedstrijd die voor haar op vrijdag 9 januari begint. “ICNN Drachten heeft echt een internationale allure, een heel mooie baan, goede bodems en een goede organisatie. Je weet wat je kan verwachten. Wat ook heel leuk is dat de jeugd er rijdt, waaronder veel mensen die bij ons trainen. Als trainster van het B-kader van de jeugd kan ik er meteen veel zien rijden en dat geeft informatie voor komend seizoen. Of ik ze tip om in Drachten te rijden? Nee, dat hoeft niet. Iedereen wil wel in eigen land internationaal rijden, zeker op zo’n mooi concours.”

Drukke dagen worden het dus voor Van Baalen. “Mijn eigen rijden gaat wel voor, maar mijn moeder is er ook bij dus we kunnen veel samen doen. Voor die jonge meiden is het een super ervaring en ik kijk er zelf ook naar uit. Voor de Lichte Tour neem ik Painted Brown mee, die ik pas een paar maanden rijd. We hebben nog niet veel concoursen gereden, maar hij was al wel heel succesvol. Een nuchter, heel fijn te rijden paard met ontzettend veel talent voor de piaffe en passage, dus wie weet waar het in de toekomst eindigt…”

ICNN Drachten vindt van 3 januari tot en met 25 januari plaats. Klik hier voor het volledige programma: www.icnndrachten.nl/programma-2014/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *