9 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur

ICNN Drachten is wat internationale dressuursport betreft uit de startblokken. Op vrijdag 9 januari kwamen de dressuurruiters voor het eerst in de piste maar de Nederlanders moeten er nog wat in komen op Grand Prix niveau. Beste Nederlander in de Grand Prix was Laurens van Lieren met Ulysses la Haya (v. Gribaldi), die op 69,68% en de vierde plaats uitkwam. Winnares was de Deense Rikke Svane met Finckenstein TSF (v. Latimer) met 71,02%.

Patrick van der Meer nam de zesde plaats in met zijn toekomstpaard Zippo (v. Rousseau), nadat hij al tweede was geworden in de Prix St.Georges om de Lodewijk Assurantiën Prijs met de schitterende Sir Fashion (v. Sir Donnerhall). Eerste bij vier van de vijf juryleden stond hier Kirsten Beckers met de zelf opgeleide Broere Bristol (v. Jazz), die met 73,45% zeer goed scoorde.

De rubriek voor Young Riders kwam op naam van Jasmien de Koeyer met TC Take it Easy (v. Florestan), terwijl Febe van Zwambagt beste junior was met FS Las Vegas (v. Lord Loxley). De winst in de ponyrubriek ging naar Duitsland dankzij Nadine Krause. Zeer dicht op haar hielen zat Zoe Kuintjes met Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus).

Op zaterdag en zondag komen de dressuurruiters nog een keer aan bod, met op zaterdag de Intermediaire I kür op muziek om 21.10 uur. Op zondag worden de overige küren verreden met als hoogtepunt de afsluitende Grand Prix om 15.40 uur.

www.icnndrachten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *