11 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur

PERSBERICHT 11/1/2015 –  Na zijn vierde prijs in de Grand Prix dressuur op vrijdagavond heeft Laurens van Lieren met Ulysses la Haya (v. Gribaldi) ICNN Drachten weten af te sluiten met een tweede prijs in de Grand Prix kür op muziek. De winst in deze Interfloor Prijs ging opnieuw naar de Duitse Carola Koppelmann met de zeer goed piafferende en passagerende Deveraux B (v. Dimension) met 74,33%.

Door van de vierde naar de tweede plaats te klimmen finishte Laurens van Lieren met een stijgende lijn. “Toch gaf Ulysses la Haya mij vrijdag het beste gevoel omdat hij daarin meer uit zichzelf deed. In de training is de piaffe en passage verbeterd en dat kwam in de proef naar voren, waar ik heel blij mee was. In de kür was hij iets vermoeider en moest ik er meer aan werken. Het was wel een heel foutloze proef met een heel goed galopgedeelte en een hoge moeilijkheidsgraad.”

Van Lieren kwam op 72,73% uit. “Gezien de vorm van de dag ben ik heel tevreden. Maar als Ulysses vandaag net zo had aangevoeld als vrijdag hadden we misschien kunnen winnen. Hij is de laatste tijd enorm vooruit gegaan, maar nu moeten we op zoek naar de laatste puzzelstukjes zodat hij de laatste dag net zo energiek de ring in gaat als de eerste. Dat is een stukje management. Ulysses eet altijd wat minder op een meerdaags concours, wellicht door een beetje stress, en voelt daardoor op de laatste dag minder energiek aan. Die puzzel is ook het mooie van deze sport. Je moet niet alleen aan jezelf werken, maar ook de puzzel bij je paard compleet krijgen.”

Patrick van der Meer pakte de derde prijs met Zippo (v. Rousseau) met 71,43% en finishte voor Marjan van der Jagt en haar sympathieke Radetzky (v. Houston) met 70,38%. Mooie resultaten na een gezellige zaterdagavond voor de Nederlandse dressuurruiters in de VIP-loge van sponsor Lens Nekeman van Interfloor.

Febe van Zwambagt mag zich de best presterende dressuuramazone van het concours noemen, want zij won vandaag de derde rubriek op rij bij de junioren met FS Las Vegas (v. Lord Lorxley) met 74,58%. De kür op muziek bij de young riders kwam op naam van Jasmien de Koeijer met TC Take it Easy (v. Florestan) met 74,21%. Beste Nederlandse in de kür op muziek voor pony’s om de Harry’s Horse Prijs was Daphne van Peperstraten op de tweede plaats met Don Camillo du Bois (v. Dornick) met 74,50%. In de GMB BioEnergie Prijs op Intermediaire I niveau was er winst voor Wijnanda van Brenk, die met Vladimir (v. Krack C) op 70.76% uitkwam.

ICNN Drachten gaat donderdag 15 januari verder met de internationale springsport. www.icnndrachten.nl

Auteur: Wendy Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *