26 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

DRACHTEN (KNHS) – “Mooi hè”, is de eerste reactie van Willem Greve (Markelo) die vanmiddag met zijn tophengst Caramabole op spectaculaire wijze de driesterren Grote Prijs van Friesland won. Als een-na-laatste starter lukte het om de bijna niet te verbeteren tijd van eerste starter Karim El Zogby te verbeteren.

“Als het loopt dan kun je risico’s nemen. Ik kreeg halverwege in de barrage in de landing een perfecte wending en daar pakte ik de winst. Ik heb voor de laatste hindernis nog iets ingehouden. Pas over de finish wist ik dat ik gewonnen had”, blikt Greve terug op zijn barragerit. “Carambole sprong vandaag abnormaal goed. Het is zo’n toppaard. Echt ongelooflijk hoe hij in vorm is. Vrijdagavond werden we derde maar toen reed ik voor de tweede plaats, omdat ik Marc (Houtzager, red.) de overwinning gunde in zijn laatste wedstrijd met Sterrehof’s Opium.”

De in Nederland wonende Egyptenaar Karim El Zogby was in Drachten de eerste van de veertien deelnemers aan de barrage, waarvoor zich zes Nederlandse combinaties hadden geplaatst. Behalve Greve beet iedereen zich stuk op de snelle tijd die El Zogby met zijn merrie Amelia had neergezet. Robert Vos (Wierden) met Interline H (v.Indoctro) reed een voortreffelijke wedstrijd en kwam door hun vechtlust op het podium. Vorige week waren ze al vierde in de Grote Prijs in Drachten, toen op twee sterren-niveau.

Stephanie van den Brink (Nijkerkerveen) glunderde van oor tot oor, nadat ze met Ace (v.Berlin) op een mooie vijfde plaats eindigde. “Echt mooi om aan het begin van het nieuwe jaar zo goed te rijden. Een mooie opsteker voor Jumping Amsterdam waar volgende week ik met een startplaats van de Rabobank mag rijden. Dit geeft vertrouwen.”

Uitslag CSI3*** Grote Prijs van Friesland
1. Willem Greve (Markelo), Carambole (Cassini I x Corofino II), 0 – 0, 35,06
2. Karim El Zogby (EGY), Amelia (Cantos x Indoctro), 0 – 0, 35,56
3. Robert Vos (Wierden), Interline H Indoctro x Elmshorn), 0 – 0, 36,54
4. Julien Epaillard (FRA), Safari d’Auge (v.Diamant de Semilly), 0 – 0, 36,86
5. Stephanie van den Brink (Nijkerkerveen), Ace (Berlin x Irco Polo), 0 – 0, 39,53

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *