12 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

PERSBERICHT 12/1/2015 – Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam komt naar ICNN Drachten. Hij zal beide springweekenden aan de start verschijnen met jongere en ervarener paarden, waaronder zelfs zijn ‘gouden’ springtopper Zenith SFN. Het drieweeks hippisch evenement sluit af met internationale springsport van 15 tot en met 25 januari met ruiters uit zo’n 25 verschillende landen.

De buitenlandse deelnemers krijgen stevige concurrentie van Nederlandse toppers als Marc Houtzager, Albert Zoer, Leopold van Asten, Bart Bles, Leon Thijssen en Willem Greve. Jeroen Dubbeldam rijdt komend weekend de KWPN-goedgekeurde Grand Prix-hengst Quality Time TN (v. Quantum), die na een pauze voor het eerst weer mee gaat. Verder start hij de twaalfjarige ruin Cassius (v. Canturano), die springamazone Luciana Diniz een jaar geleden aankocht en kortgeleden bij Dubbeldam in training zette, de negenjarige Conjurer (v. Coronado) van de Russische ruiter Vladimir Tuganov met wie hij vaker zaken doet en de negenjarige Boemerrang (v. Namelus R), die al vanaf vierjarige op Stal De Sjiem verblijft.

“Met Cassius en Conjurer heb ik weer wat verfrissing in de stal. Eens kijken hoe ze zich ontwikkelen. Boemerrang heeft afgelopen jaar een paar keer internationale parcoursen voor jonge paarden gesprongen. Inderdaad, ik heb hem niet veel mee gehad, maar dat kwam omdat het hele jaar in het teken stond van Zenith SFN met het oog op de Wereldruiterspelen”, vertelt Jeroen Dubbeldam.

De behaalde gouden medaille is in talrijke TV-programma’s en kranten breed uitgelicht. Wie Dubbeldam met zijn toppaard Zenith SFN (v. Rash R) aan het werk wil zien, zit in het tweede springweekend van ICNN Drachten van 22 tot en met 25 januari goed. Dubbeldam kijkt er naar uit. “Lekker samen weer in het ritme komen, al komen we natuurlijk niet alleen om te oefenen…” Zo is er in de Grote Prijs van de Provincie  Fryslân op 1.55m niveau op zondag 25 januari maar liefst 65.000 euro te verdelen.

Van donderdag 15 tot en met donderdag 22 januari is de toegang gratis. In het afsluitende topsportweekend (CSI3* niveau) bedraagt een ticket 12,50 euro (volwassene) en 6,25 euro (kinderen van 4 tot 12 jaar).

www.icnndrachten.nl, auteur Wendy Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *