7 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen, Veilingen

ZUIDBROEK – Op overtuigende wijze heeft Edinburgh (Vleut x Darco) onder Kristian Houwen de Blom KNHS/KWPN Hengstencompetitie gewonnen in Zuidbroek. De KWPN-goedgekeurde hengst van Jos Houwen uit Wanssum en Jos Althuyzen uit St. Anthonis werd in 2009 geveild op Nationale Veulenveiling Prinsjesdag.

Op spectaculaire wijze reed Kristian Houwen de vliegensvlugge, extra voorzichtige Edinburgh naar de overwinning. Geen andere in 2009 geboren hengst was opgewassen tegen het fokproduct van E.J. Meijer en G. Lindeboom uit Dalfsen.
Ook de bij het NRPS-goedgekeurde Cravitz W (Cassini II x Quite Capitol), die net als Edinburgh bij Prinsjesdag onder de hamer kwam in 2009, imponeerde onder Leon Kuijpers, maar bereikte jammerlijk niet de barrage. De vermogende schimmel – in eigendom van Winning Stables uit Breukeleveen en gefokt door E. en M.J. Sleutels uit Roggel – toont veel capaciteiten voor een succesvolle sport- en fokcarrière.

The six years old, KWPN-approved stallion Edinburgh (Vleut x Darco) has won the Blom KNHS/KWPN Stallion Competition at Zuidbroek. The highly talented stallion owned by Jos Houwen and Jos Althuyzen was unbeatable with his rider Kristian Houwen. In 2009 Edinburgh was sold at Foal Auction Prinsjesdag.

Kristian Houwen rode a spectacular jump-off with the extremely fast and careful Edinburgh. No other six years old stallion could beat the impressive stallion, bred by E.J. Meijer and G. Lindeboom.
The NRPS-approved stallion Cravitz W (Cassini II x Quite Capitol), also sold at Foal Auction Prinsjesdag in 2009, showed off his qualities with Leon Kuijpers, but could unfortunately not reach the jump-off. With unlimited scope Cravitz W, owned by Winning Stables and bred by E. and M.J. Sleutels, looks like a great future sport horse and sire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *