25 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Nieuws, Springen, Veilingen

PERSBERICHT 24/1/2015 – Paardensport, fokkerij en handel gingen hand in hand op de voorlaatste dag van ICNN Drachten. Er werden op zaterdag 24 januari twee spannende internationale springrubrieken verreden, twee finales voor jonge paarden waarbij fokkers in de spotlights werden gezet en als klapstuk van de avond was er de Sale of the Rising Stars met dertien veilingpaarden. Het jonge springtalent vond gretig aftrek met een gemiddelde prijs van bijna 62.400 euro  (vorig jaar 29.000 euro) en een veilingtopper van maar liefst 160.000 euro.

Het veelzijdige programma trok veel publiek naar het Fries Congres Centrum, waar de jeugd het voor het zeggen had in de 1.40m Wezenberg Transport Prijs. Lisa Nooren (17) won de rubriek met Royalty des Isles (v. Zandor Z), terwijl Sanne Thijssen (16) als tweede volgde met Ulena (v. Baloubet du Rouet).

In de 1.45m Medium Tour finale om de VDL Stud Prijs werden de registers flink open getrokken om de eerste prijs van 6.250 euro. Deze kwam in handen van de Duitser Felix Sneider met de hengst Rahmannshof’s Baluga (v. Baloubet du Rouet). Van de zestien barrageklanten finishte Henk Frederiks als beste Nederlander op de zesde plaats met de amper achtjarige,  zeer getalenteerde merrie Corina (v. Verdi).

In de GMB-finale voor vierjarige springpaarden, voorgeselecteerd via competitiewedstrijden, zette de 20-jarige Anne-Lotte Tijhuis een schitterende zege neer met de fenomenaal springende merrie Fenominal (v. Singapore). Bij de vijfjarige springpaarden won de zeer voorzichtige  Everythime EBH (v. Diamant de Semilly) onder Julian Kok (22).

ICNN Drachten, dat op 3 januari al van start ging, nadert haar ontknoping. Zondag is de laatste dag met drie internationale springrubrieken. Om 14.30 uur start de Grote Prijs van de Provincie Fryslân op 1.55m niveau met daarin 65.000 euro te verdelen.

www.icnndrachten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *