18 januari 2015

Door:

Categorieën: Nieuws, Springen, Veilingen

BAKU / DRACHTEN – Zidane D en Wimphof’s Hinde hebben dit weekend goede reclame gemaakt voor Nationale Veulenveiling Prinsjesdag. Onder Patrick McEntee werd Heartbreaker-zoon Zidane D gisteren tweede in het 1,45 m in Baku en Berlin-dochter Wimphof’s Hinde sprong gisteren zeer overtuigend foutloos in het 1,40 m onder Marriët Hoekstra in Drachten.

De inmiddels elfjarige Zidane D (Heartbreaker x Calato) sprong al met verschillende ruiters succesvol op internationaal niveau en heeft nu met de voor Azerbeidzjan rijdende Patrick McEntee de smaak goed te pakken. Afgelopen weekend werd Zidane niet alleen tweede in het 1,45 m, maar ook vierde in een eerdere 1,35 m-proef op het tweesterren concours in Baku.

Wimphof’s Hinde (Berlin x Heartbreaker), de veilingtopper van Prinsjesdag in 2007, liet zich heel goed zien onder Marriët Hoekstra afgelopen weekend. Na onlangs al de ZZ-finale in Zuidbroek te hebben gewonnen, mocht de pas achtjarige dochter van Berlin dit weekend in het 1,40 m aantreden. Hinde sprong zowel vrijdag als zaterdag foutloos en kreeg in de zware barrage op de zaterdagavond een lichte fout op de laatste hindernis. Wel klokte ze een heel mooie tijd van 33,06 seconden.

Zidane D and Wimphof’s Hinde represented Foal Auction Prinsjesdag very well at the international shows this weekend. With his rider Patrick McEntee Zidane D became second in the 1.45m in Baku and yesterday evening Wimphof’s Hinde jumped an excellent clear round in the 1.40m with Marriët Hoekstra in Drachten.

The eleven years old Zidane D (Heartbreaker x Calato) has been successful at international level with several riders the last years and is currently very successful with the rider from Azerbaijan Patrick McEntee. This weekend Zidane D not only became second in the 1.45m, but also ended up in fourth position in an 1.35m class at the CSI2* in Baku.

Wimphof’s Hinde (Berlin x Heartbreaker) really showed off with Marriët Hoekstra during the weekend in Drachten. After winning the 1.35m final in Zuidbroek recently, the only eight years old mare jumped the 1.40m classes this weekend in Drachten. On Friday and Saturday the daughter of Berlin jumped a terrific clear round and Saturday evening in the tough jump-off she had an unlucky mistake on the last fence. Hinde finished in a great time of 33.06 seconds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *