11 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur

Het sluitstuk van het CDI in Drachten, de kür op muziek voor de Grand Prix combinaties werd een prooi voor de Duitse amazone Carola Koppelmann. Met een mooie kür op haar paard Deveraux B was ze de Nederlanders Laurens van Lieren, Patrick van der Meer en Marjan van der Jagt te sterk af.

Carola Koppelmann kreeg met de Westfaalse ruin Deveraux B van Dimension 74.325%, vier van de vijf juryleden hadden haar als eerste geplaatst en Van Daele had voor de mooie, gelijkmatige proef zelfs ruim 76% over. Het was voor de combinatie de eerste keer dat ze de kür reden en vooral de piaffe-passage tour viel op.

Laurens van Lieren liet met Ulysses la Haya (v. Gribaldi) ook een goede kür zien. Misschien had het paard iets scherper kunnen zijn. Van de juryleden kreeg hij 72.725%. Het Oostenrijkse jurylid Mandl zette Patrick van der Meer met Zippo (v. Rousseau) bovenaan, maar door lagere scores van de andere juryleden belandde hij op plaats drie met 71.425%. Marjan van der Jagt had haar internationale debuut met de Houston-zoon Radetzky, ook zij scoorden boven de 70%, namelijk 70.375%.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *