21 januari 2015

Door:

Categorieën: Concoursen, Nieuws, Springen, Veilingen

BOIJL – De KWPN-goedgekeurde hengst Alicante HBC zal voortaan in de Verenigde Staten reclame maken voor Nationale Veulenveiling Prinsjesdag. Via bemiddeling van topruiter Marc Houtzager heeft eigenaar de HBC Stal de Casall-zoon via paardenhandelaar Tal Milstein naar Amerika verkocht.

In 2005 werd Alicante HBC, gefokt door Ronald Nowee van Stoeterij ’t Maalwater, op Veulenveiling Prinsjesdag verkocht en in 2008 verkreeg de charmante schimmel zijn dekbrevet bij het KWPN. Met een totaalscore van maar liefst 80 punten, waarvan een 8,5 voor vermogen werd Alicante HBC ingeschreven. Uit Alicante’s eerste jaargang werden maar liefst drie hengsten aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek.
Onder de Oostenrijkse amazone Julia Kayser presteerde Alicante de afgelopen jaren zeer verdienstelijk op 1,40/1,45 m- niveau en behaalde de Casall-zoon diverse goede noteringen. Alicante maakt keer op keer goede reclame voor Prinsjesdag en zal dat zonder twijfel ook in Amerika gaan doen!

From now on the KWPN-approved stallion Alicante HBC will be representing Foal Auction Prinsjesdag in the United States of America. Thanks to mediation of Marc Houtzager owner HBC Stal has sold the son of Casall to the United States via horse dealer Tal Milstein.

In 2005 Alicante HBC, bred by Ronald Nowee of Stoeterij ‘t Maalwater, was sold at Foal Auction Prinsjesdag and three years later the charming grey stallion gained his breeding license by the KWPN. Alicante HBC was approved with an outstanding score of 80 points, including an 8.5 for scope. From his first crop no less than three sons of Alicante were selected for the KWPN Stallion Test.
With the Austrian rider Julia Kayser Alicante performed successfully at 1.40/1.45m-level and achieved many high placings. Alicante is promoting Foal Auction Prinsjesdag time after time and will without a doubt be promoting Prinsjesdag in America!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *