22 december 2014

Door:

Categorieën: Nieuws, Veilingen

Het bestuur en de selecteurs van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag kijken halsreikend uit naar de KWPN-hengstenkeuring in Den Bosch. Afgelopen weken werden in Ermelo zes hengsten, als veulen verkocht via de Veulenveiling Prinsjesdag, geselecteerd voor de tweede bezichtiging.

De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag heeft als motto ‘Kracht van Prestatie’ en weet daarmee ook op hengstenkeuringen vooraan mee te draaien. De strenge selectie op sportgenen in combinatie met een goed model, correct fundament en goede bewegingen, zorgt er voor dat de veilingveulens op latere leeftijd interessant zijn voor de fokkerij en de sport.

Nog meer heuglijk nieuws afgelopen week was de ondertekening van het contract met organisatiebureau EQ International. “De samenwerking bestaat al meer dan tien jaar en is altijd goed gegaan. Daarop hebben we besloten om nog eens voor vijf jaar bij te tekenen”, vertelt NVP-voorzitter Arjan van der Waaij.

Tijdens de afgelopen twee edities werden recordomzetten van meer dan een miljoen euro gehaald. In september werd er voor 1.077.500 euro aan veulens en embryo’s verkocht, waarbij maar liefst 34 een prijs tussen de 10.000 euro en 24.000 euro opbrachten.

Uitgenodigd voor de tweede bezichtiging:

Hamilton Leva WD (Kannan x Numero Uno)
Fokker Willem Dekker uit Benningbroek
Eigenaar Egbert Schep uit Tull en ‘t Waal

Victor d’Ive Z (Vigo d’Arsouilles x Indoctro)
Fokker I. Van Eeckhout uit Outer-Ninove (B.)
Eigenaar VDL Stud uit Beers

Highness (Zambesi x Indoctro)
Fokker E. Renaud uit Assendelft
Eigenaren Andre Harman en Petra Rietsnijder uit Amsterdam

Zlatan Z (Zandor Z x Atlantus Z)
Fokker L. Jans uit Riemst
Eigenaar Rinus Blom uit Etten-Leur 

Highlander C (Numero Uno x Vingino)
Fokker M.A.M. Lamers-Couwenberg uit Heide
Eigenaren Egbert Schep en Hans van der Louw uit Tull en ’t Waal en Jos Althuijzen uit St.Anthonis

Hollywoods L (Bretton Woods x Goodtimes)
Fokker A.J. Lievaart uit Wijckel
Eigenaren Nico Witte uit Schijndel, Magic Stables uit Laren en Tim Coomans uit Oud-Beijerland

www.veulenveilingprinsjesdag.nl,

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *