19 december 2014

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen, Veilingen

Dertien jonge paarden staan er in de catalogus, zorgvuldig uitgezocht door Teus van den Brink voor de Sale of the Rising Stars. Voor de springpaardenveiling op 24 januari tijdens ICNN Drachten ligt de kwaliteit gemiddeld weer nog hoger dan afgelopen edities, vertelt de handelaar uit Nijkerkerveen. Geselecteerd zijn nakomelingen van Baltic VDL, Acolord, Last Man Standing, Sam R, Carthino Z (3x), Advance, Vigo d’Arsouilles, Warrant, Casall, Carambole en Cardento.

“Je moet grenzen verleggen en je moet je beste paarden inbrengen. Het veilen van mindere paarden heeft geen zin. Voor de komende editie heb ik wat meer oudere paarden ingebracht. Die zijn uitvoeriger uit te proberen en ruiters hebben nu eenmaal minder tijd om ze zelf op te leiden”, laat Teus van den Brink weten.

In de catalogus staan dit keer slechts drie driejarigen. “Die al zo ver zijn dat ze een parcours kunnen springen, wat te zien is op de video. De paarden sprongen los al heel goed, maar onder het zadel zeker niet minder.”

Teus van den Brink kijkt naar de veilingdag uit. “Het is toch weer spannend. ICNN Drachten is er in elk geval het uitgelezen evenement voor, want de veiling is weer tijdens het driesterren weekend waar veel topruiters en eigenaren op afkomen. De collectie is ook echt heel interessant met diverse paarden erbij met veel potentie. Die het later kunnen gaan doen en dat is belangrijk.”

Ook al zijn de collecties van de Sale of the Rising Stars relatief klein, de referenties zijn tot nu toe uitstekend. Zo maakte Castlefield’s Denver (v. Quasimodo Z) vorig jaar veel reclame door vice-wereldkampioen bij de vijfjarigen in Lanaken te worden met Bertram Allen. Eigenaren en ruiters houden Teus van den Brink steevast op de hoogte over de ontwikkelingen van hun aankopen en diverse hebben al toegezegd terug te komen op 24 januari.

De website is vernieuwd en te vinden op www.saleoftherisingstars.nl. De catalogus is te bestellen via info@icnndrachten.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *