31 december 2014

Door:

Categorieën: Achtergrond, Dressuur, Nieuws, Springen

Specialisatie dressuur: Droom of Drama? Dat is het onderwerp van de eerste van de twee fokkerijavonden tijdens ICNN Drachten. Onder leiding van Dirk Willem Rosie, algemeen hoofdredacteur van Eisma Horsesmedia, wordt er op vrijdagavond 9 en 23 januari vanaf 18.45 uur gediscussieerd met vooraanstaande sportpaardenfokkers en hengstenhouders uit Nederland en Duitsland. Na afloop is er gelegenheid om samen naar de internationale sport in de hoofdpiste te kijken, gevolgd door een show.

Tijdens de eerste fokkerijavond op 9 januari ligt de focus op de fokkerij van dressuurpaarden. Sprekers zijn Gert-Jan van Olst (één van Nederlands meest invloedrijke hengstenhouders en handelaren), Doede Santema (bestuurslid Star Sale Veulenveiling, fokker en (mede)initiatiefnemer van het dressuurstimulerings- programma My Grand Prix, Nei Grand Prix), Ad Valk (opfokker, trainer en eigenaar van supersterren in de dressuur zoals de hengsten Apache, Desperado, Krack C en Vivaldi) en Burkhard Wahler (de man achter de Duitse stoeterij Klosterhof Medingen en onder meer eigenaar van de beste Duitse dressuurhengst van dit moment: De Niro).

Op vrijdagavond 23 januari is het onderwerp ‘Het Nederlandse sportpaard in een veranderende fokkerij’, gericht op de fokkerij van springpaarden. Tot de sprekers behoren Wieb-Yde van de Lageweg (van de fameuze VDL Stud uit het Friese Beers), Paul Hendrix (wereldwijde tophandelaar met het perfecte gevoel voor en verstand van springpaarden, hengsten en veulens), Arnaud Evain (grootheid in de Franse sport en fokkerij en zeer invloedrijk in de Franse fokkerij dankzij de hengsten van zijn Group France Elevage), Karin Hendriks & Esther de Melker (erkende paardendierenartsen met als specialisatie gynaecologie en voortplanting bij het paard. Zij lopen voorop met de modernste voortplantingstechnieken van de hedendaagse fokkerij: naast embryotransplantatie is dat o.m. ICSI), en Arjan van der Waaij (enthousiast internationaal georiënteerd fokker en voorzitter van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag).

Meer informatie: http://icnndrachten.nl/fokkerijavonden/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *