12 december 2014

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur

Het drie weken durende Internationaal Concours Noord Nederland Drachten trapt op 3 en 4 januari af met de Bit Trainingsdagen, waarbij de focus op de dressuursport ligt. Meer dan 300 ruiters hebben zich aangemeld om deel te nemen aan de selecties om de titel Bit Talent van het Jaar, waarbij Adelinde Cornelissen de ruiters beoordeelt, en de clinics van de beste Nederlandse trainers en ruiters, die ook interessant zijn voor bezoekers.

De clinics zijn zeer divers. Laurens van Lieren, één van de talentvolste Grand Prix-dressuurruiters van Nederland, leert je rijden met flow. Sjak Laarakkers, naast africhter van dressuurpaarden ook een succesvolle trainer van ruiters, geeft les, maar ook de zeer getalenteerde Kirsten Brouwer komt een clinic geven. Grand Prix-jurylid en bondscoach van de Nederlandse para-dressuurruiters Joyce Heuitink, vertelt over de geheimen van het vak.

Op het programma staan ook ‘Meet & Greets’, waarbij er vragen gesteld kunnen worden aan onder andere Britt Dekker, Sander Marijnissen, Laurens van Lieren, Adelinde Cornelissen, Vai Bruntink en para-dressuurruiter Rixt van de Horst. Daarnaast zijn er gratis workshops en lezingen.

Losse tickets zijn voor 12,50 euro te bestellen via www.eventim.nl. De acht beste ruiters in de strijd om de titel Bit Talent van het Jaar, komen op zaterdagavond 10 januari terug voor de finale. Dit is het weekend van de internationale dressuursport. Daarna volgen twee weekenden tot en met zondag 25 januari springsport van de bovenste plank.

Fotocredit: Lonneke Ruesink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *