25 december 2014

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

De finalisten voor de finale van de GMB jonge-paardencompetitie zijn bekend. Afgelopen weekend werd in IJsselmuiden de vijfde en laatste wedstrijd verreden en mogen de beste combinaties zich opmaken voor het slotstuk tijdens ICNN Drachten. De zes- en zevenjarigen komen op vrijdag 23 januari in actie, de vier- en vijfjarigen komen op zaterdag 24 januari in de baan.

De finalisten nemen plaatsingspunten mee naar de finale en zo zijn er alvast favorieten aan te wijzen. Op kop in het klassement bij de zes- en zevenjarigen staat Caswittinger (v. Wittinger VDL) van Chantal Leusink, gevolgd door Donate (v. Carthino Z) met Jan Diepmans. Cogonuts (v. Oklund), die als vier-, vijf- en zesjarige ook al de GMB-finale liep, staat derde met Michael Kearins. De vierde en vijfde plek worden ingevuld door de goedgekeurde hengst I’m Special de Muze TN (v. Emerald van ‘t Ruytershof) met Zoi Snels en Chanel (v. Quantum) met Coen van Haarst.

Chantal Leusink en Michael Kearins deden ook alvast goede zaken bij de vijfjarigen. Leusink staat aan de leiding met Edeling (v. Zento) en Kearins staat tweede met Emymolga (v. Numero Uno). Julian Kok neemt de derde plek in met Everytime EBH (v. Diamant de Semilly), voor Geke Prins met Erania (v. Up to Date) en Gwendolyn Krabbe met El Diablo (v. Dubai).

De vierjarige springpaarden zijn elke wedstrijd door een jury op de wijze van springen en het te rijden zijn beoordeeld, wat tijdens de finale ook zal gebeuren met aansluitend een doorslaggevende barrage. Overall de beste scores kreeg Finalist Fortuna TN (v. Quality Times TN) met Zoi Snels. Tweede in de tussenstand staat Anne-Lotte Tijhuis met Fenomenal TL (v. Singapore), voor Rens Rovers met Famous Felix OMHG (v. Numero Uno) De topvijf wordt hier gesloten door Footloose HBC (v. Cantos) onder Nick van den Broek en Coral Estate Full Speed (v. Arthos R) onder Nienke van Roekel.

Klik hier voor de lijsten met finalisten

www.icnndrachten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *