21 november 2014

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen, Veilingen

De 2,5-jarige hengst Holy Fee (Vleut x Verdi), geveild op de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag, heeft een dekbrevet ontvangen van het springpaardenstamboek Oldenburg International. Afgelopen weekend werden 16 springhengsten goedgekeurd.

Holy Fee kwam als laatste de ring in, toonde zeer goede springmanieren en een goede instelling. De hengst komt uit de fokkerij van Klaas Vroom uit Ruinen, die hem op Prinsjesdag liet veilen. Koper was de Duitse hengstenhouder Gerd Sosath, die nog altijd eigenaar is.

Het motto van de veiling ‘Kracht van Prestatie’ gaat hier volledig op. Via de KWPN-merrie Dutchfee voert Holy Fee het bloed van de Grand Prix-hengst Verdi, Kroongraaf, Cantus en Zuidhorn. Grootmoeder Royal Fee (Kroongraaf) sprong op 1.30m niveau, terwijl haar volle zus Seventh Fee op 1.60m niveau uitkwam met onder andere Morten Djupvik. Overgrootmoeder Morfee (Cantus) sprong op 1.40m niveau met Angelique Hoorn, terwijl haar in Frankrijk goedgekeurde halfbroer Lotus (Equador) 1.60m Grand Prix sprong en halfbroer Veihaiwej (Andiamo) 1.50m liep met Tom Martens.

De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag feliciteert zowel fokker als eigenaar met dit goede resultaat.

foto: Holy Fee als veulen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *