7 november 2014

Door:

Categorieën: Geen categorie

Morgen vindt de tweede wedstrijd van de GMB jongepaardencompetitie plaats in Laag Soeren. In totaal zijn er vijf competities, waarvan de finale in januari 2015 gehouden zal worden in Drachten. De jury’s beoordelen niet alleen op strafpunten, maar ook op de springkwaliteit. Zo worden cijfers gegeven voor het ‘springvermogen’ en voor het ‘gaan tussen de hindernissen.

De zevende editie van deze competitie is in oktober van start gegaan in Denekamp. Toen wonnen Anne-Lotte Tijhuis en de schimmelmerrie Fenominal TL (Singapore x Quattro) de vierjarigen rubriek. Maikel Vaanholt deed hetzelfde bij de vijfjarigen met de Holsteiner Cindy (Crawford x Landos). Pim Mulder eiste de overwinning op in de in handicap verreden rubriek voor zes- en zevenjarigen met de zesjarige hengst Sterrehof’s Quidam’s Corrado (Quidam de Revel x Corrado I).

De competitie in Laag Soeren begint met de zevenjarigen en eindigt met de vierjarigen. Piet van der Kallen zal jureren samen met een nog onbekende professional. Morgenochtend zal de eerste combinatie om exact 09:00 uur het parcours van Jan van Engelen trotseren.

Klik hier voor het nieuwsbericht van Denekamp.

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *