13 september 2014

Door:

Categorieën: Springen, Veilingen

Met trots en hoge verwachtingen heeft de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag twee springveulens van de LVP Stables van Luc van Puymbroeck mogen selecteren. De Belgische stoeterij heeft wereldwijd al talrijke successen weten te behalen met hun fokproducten uit merries ‘met een verhaal erachter’.

Genetisch zeer interessante merries, gefokt uit hoogwaardige prestatiestammen, worden hier gematcht met bewezen hengsten. Twee van die producten worden dinsdag 16 september in Ermelo te koop aangeboden.

BLANTYRE Z (BALOU DU ROUET) is gefokt uit Bronze LVP Z, een dochter van de top Grand Prix-springhengsten Berlin x Diamant de Semilly x Quidam de Revel x Carthago. Haar grootmoeder Dempsey van het Ruytershof (Quidam de Revel) is een halfzus van de Grand Prix-springhengst Emerald (Diamant de Semilly) die succesvol is met Harrie Smolders. Ze zijn allebei gefokt uit Carthina Z (Carthago Z), net als het 1.60m Grand Prix-springpaard Diamanthina van ‘t Ruytershof (Diamant) en het 1.45m springpaard Fragile van ‘t Meulenhof (Calato).

GENTIL EB (KANNAN) is een kleinzoon van Kyra XVII (Lavall I), die moeder is van de Holsteiner premiehengst Clarence (Carano). Moeder Akira stamt af van de zeer moderne Holsteiner hengst Cormint, die al diverse goedgekeurde zonen. Overgrootmoeder Maltia (Raimond x Korenbleem xx) is via andere dochters grootmoeder van negen goedgekeurde hengsten: Capone I en II, Casaretto, Cesano I en II, Conally, Crodocile Dundee en Ringo Star. Uit deze stam 890 komt onder andere ook Berlin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *