8 september 2014

Door:

Categorieën: Veilingen

Wat een fantastische prestatie van de Nederlandse springéquipe in Normandië. Wereldkampioen! Uiteindelijk draait toch alles weer De Kracht van Prestatie, het motto van NVP. Wie net als onze springruiters in de toekomst ook wil winnen kan het best zijn toekomstige medaillewinnaar aanschaffen bij Nationale Veulenveiling Prinsjesdag. Op 16 september wordt een groot aantal veulens en embryo’s aangeboden die een directe relatie hebben tot de springpaarden die goud wonnen in Normandië.

Halfbroer Zenith SFN
In de eerste plaats is dat een Douglas uit de moeder van Zenith SFN (Rash R). Zij selecteerde zich na een indrukwekkend seizoen met een zilveren medaille op het NK en foutloze omlopen in Rotterdam, Rome en Aken voor de wereldruiterspelen in Normandië. Daar overtrof ze zelfs de stoutste verwachtingen door twee omlopen foutloos te blijven en daarmee de gouden teammedaille veilig te stellen voor de Nederlandse springéquipe. Naast Zenith gaf Sascha ook de AES-goedgekeurde hengst Fortissimo (Padinus) en het 1.40m springpaard Allegro TN (Kojak) met Hanno Ellermann.

Uit een volle zus van Maikel van der Vleuten’s VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) biedt NVP een embryo aan van supervererver Baloubet du Rouet. Een volledig Olympische pedigree met zilver van Verdi in Londen en goud en brons van Baloubet indertijd met Rodrigo Pessoa in respectievelijk Athene en Sydney.

Glock’s London
Dankzij de familie Glock kon Nederland in Normandië nog steeds beschikken over Gerco Schröder met Glock’s London. Dankzij een drietal fokkers en Nationale Veulenveiling Prinsjesdag kunt u straks mogelijk beschikken over een veulen of embryo van London. Nummer 84 in de catalogus is van fokker Animal Embryo Centre en komt uit Bay the Way. Deze dochter van de olympische tophengst Clinton komt namelijk uit het voormalig 1.50m Grand Prix-springpaard Retina V (Caretino), die onder de naam One Way 3 succesvol was met de Brit Christopher Frazer. Haar volle zus Chika’s Way springt ook Grand Prix en won dit jaar nog een 1.50m proef in Sankt Gallen met Pius Schwizer. Hun moeder is de zeer waardevolle staatspremiemerrie Wodka II (Lord x G.Ramiro Z) uit stam 1916. Naast de goedgekeurde hengsten Conway, Conway II, Conway-T, Clearway en Arturo bracht zij ook de Grote Prijs van Hamburg 2009-winnares Carassina (Concerto II) van Thomas Kleis.

Van dezelfde fokker komt ook een embryo uit Winning Girl, volle zus van de olympische springhengst en topvererver Carthago (Capitol). Zelf heeft grootmoeder A-Cover Girl ook op 1.60m niveau gesprongen en bracht ze naast Winning Girl het Grand Prix-springpaard Lactic (Landjunker II) van John Whitaker.

De veulens van London zijn net zo interessant als de beide embryo’s. Van Highfield Genetics is Jondon MB, een hengstveulen uit de volle zus van Havinia. Deze Grosso Z-dochter en ‘KWPN Paard van het Jaar’ won de Grote Prijzen van Twente, Rome en Arezzo met Gianni Govoni. Ze heeft bovendien een goedgekeurde zoon Untouchable die zelf ook Grote Prijzen springt.

Jewel London is een merrieveulen van fokker Verver uit Albergen. Zij bevat als product van London uit de moederlijn van Numero Uno super interessant genenmateriaal om een toekomstige merrielijn mee op te bouwen.

VDL Bubalu van Jur Vrieling tenslotte is niet rechtstreeks in de veiling door nageslacht vertegenwoordigd. De producten van vader Baloubet, en halbroers Chaman en Balou du Rouet zijn voor de liefhebbers van het Baloubet-bloed echter zeker interessant!

Tenslotte zijn, naast het embryo uit de moeder van Zenith SFN, ook andere springpaarden van Jeroen Dubbeldam goed vertegenwoordigd bij Prinsjesdag. Een embryo van Kannan uit de moeder van zijn toppaard Simon en een Nabab-veulen uit Utascha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *