9 september 2014

Door:

Categorieën: Springen, Veilingen

De familie Voort uit Den Ham is apetrots op de verrichtingen van springpaard Zenith SFN. Tien jaar geleden kwam Zenith in Den Ham ter wereld.

Herman Voort heeft met zijn vrouw en zoon de springwedstrijden op de Wereldruiterspelen nauwgezet gevolgd. “Het was echt superspannend. Zes jaar geleden hebben we Zenith verkocht”, blikt hij terug. “Toen is hij een tijdje uit beeld geweest omdat ‘ie in het buitenland verbleef, maar sinds Jeroen er op rijdt proberen we alles weer zoveel mogelijk te volgen.” Voort is met zijn vrouw naar Rotterdam en Aken geweest om Jeroen Dubbeldam en hun Zenith live aan het werk te zien.

De wereldruiterspelen in het Franse Caen werden op de televisie gevolgd. “Het was echt superspannend. Ik heb er vannacht niet echt rustig van geslapen.”
De moeder van Zenith is Sasha en deze merrie staat nog op stal in Den Ham. Volgens de fokker lijkt het kampioenspaard op zijn moeder. “Die is ook los in de beweging, ijzersterk en heeft nooit problemen

Tijdens de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag veilt de familie Voort een Douglas drachtigheid uit de moeder van Zenith SFN.

bron: horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *