11 september 2014

Door:

Categorieën: Veilingen

De droes die woensdag 10 september vastgesteld is bij een merrie die aan de EPTM-test deelnam op het KWPN-centrum en de daarop volgende isolatie van de groep paarden, heeft geen invloed op de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag op dinsdag 16 september. Alle activiteiten op het KNHS-centrum gaan gewoon door, zo ook de menhippiade dit weekend.

In de boxen en de ruimtes die gebruikt worden tijdens de Veulenveiling Prinsjesdag is geen droes geconstateerd. Het KNHS heeft recent alle boxen nog ontsmet, zodat de veulens en merries geen gevaar lopen. De isolatie heeft alleen betrekking tot de KWPN-afdeling.

De veulenveiling gaat om 12.30 uur van start met de presentatie van de dressuurveulens die tot 13.15 uur duurt.  Kirsten Brouwer verzorgt met haar wereldkampioen bij de zesjarige dressuurpaarden, Dancer (Vivaldi x Tango) de opening van het middagprogramma. Om 14.00 uur begint de daadwerkelijke veiling tot ongeveer 16.00 uur. De springveulens zijn van 16.00 tot 17.15 uur te bekijken, waarna ze vanaf 18.30 uur onder de veilinghamer komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *