2 juni 2014

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

De Nijkerkerveense springamazone Stefanie van den Brink is aangewezen als het Gelders Talent dat op Outdoor Gelderland van start gaat. Elk jaar wordt een opvallende ruiter of amazone uit Gelderland voor deze titel aangewezen. Eerder al viel die eer te beurt aan haar broertje Dennis van den Brink.Stefanie van den Brink kijkt uit naar het evenement dat woensdag 4 juni van start gaat en op maandag 9 juni afsluit met de Grote Prijs van Gelderland. “Er zijn niet veel springconcoursen op driesterren niveau in Nederland, laat staan dat ik er een uitnodiging voor krijg in het buitenland. Dus het is hartstikke gaaf dat ik op Outdoor Gelderland kan rijden. Het is een super locatie en dicht bij ons in de buurt”, vertelt de net 22-jarige amazone, die in december afscheid nam van haar young riders carrière door de Grote Prijs van Indoor Twente in Enschede te winnen.

Die zege zette ze neer met Ace, een nakomeling van Gerco Schröders voormalige toppaard Berlin waarmee hij onder andere teamgoud won op de Wereldruiterspelen en Europees kampioenschap. Stefanie neemt Ace mee naar Outdoor Gelderland voor de zwaarste rubrieken. “En verder nog vier paarden, waaronder jongere paarden die hier geweldig veel van leren. Ik probeer dit jaar de mooiere internationale wedstrijden te rijden en ben blij met de kans die ik op Outdoor Gelderland krijg.”

Stefanie van den Brink krijgt overigens stevige concurrentie in Arnhem. Naast Albert Zoer, die gisteren nog de Grote Prijs van Bourg en Bresse won, titelverdediger Jeroen Dubbeldam, Leopold van Asten, Wout-Jan van der Schans, Henk van de Pol zijn ook Jur Vrieling, de broers Frank en Hendrik-Jan Schuttert en Vincent Voorn van de partij. In totaal verschijnen 22 nationaliteiten in de springpiste.

Ook voor de dressuur heeft zich een sterk deelnemersveld aangemeld met als highlight de comeback van Jerich Parzival met Adelinde Cornelissen. Zij kan de meeste tegenstand verwachten van Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Marlies van Baalen en Diederik van Silfhout.

De toegang tot Outdoor Gelderland is gratis. Alleen op bepaalde dagdelen wordt er een vergoeding gevraagd voor de tribunes.

www.outdoorgelderland.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *