25 maart 2014

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen, Veilingen

De exclusieve springpaardenveiling Expo Talent Sale vindt ieder jaar plaats in december tijdens Indoor Twente. Drie supertalenten die afgelopen december bij Expo Talent Sale zijn verkocht, lieten van zich horen tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera. Zowel Dante, Click for Quality als Elcapone M, sprongen menig foutloze omloop bij de vijf- en zesjarige paarden in rubrieken met ruim honderd starts.

Afgelopen week vonden de finales voor jonge paarden plaats en daarin haalde Dante de negende prijs met Vincent Voorn met een dubbel foutloze rit. Dante (Padinus x Realitea keur v. Mr.Blue) werd in negen rubrieken gestart en sprong alle negen keren foutloos, op één tijdfout na. Drie keer pakte het fokproduct van Ten Doeschate Horses een eerste klassering. Het beloftevolle springpaard werd in de veiling voor 140.000 euro aangekocht door Kees en Natasja Kleer, van Kleer Delicatessen uit Vlaardingen, de sponsoren van Vincent Voorn.

Click for Quality, ontdekt in Zweden en geveild voor 55.000 euro, sprong ook uitmuntend onder Ferenc Sáringer. De zoon van Click and Cash x Quite Capitol sprong maar liefst dertien parcoursen en maakte slechts één keer een foutje. Naast twee overwinningen en een vijfde prijs was er een zeventiende plaats met één tijdfout in de finale voor vijfjarigen.

De voor 150.000 euro afgeslagen Elcapone M (Baloubet du Rouet x Reileen v. Acord II) deed het goed met Hillereau Severin. Hij sprong zeven zeer fraaie foutloze omlopen en realiseerde twee eerste klasseringen bij de vijfjarigen. Elcapone M is een fokproduct van Stoeterij Musterd.

Voor meer informatie kijk op www.expotalentsale.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *