20 oktober 2013

Door:

Categorieën: Springen

Gert-Jan Bruggink heeft vanmiddag op overtuigende wijze de Grand Prix DKB-Riders Tour gewonnen tijdens de German Classics Hannover. Bruggink zadelde Primeval Dejavu, waarmee hij eerder dit jaar Nederlands kampioen werd. Dejavu is geveild op de EXPO TALENT SALE.

Bruggink won 18.750 euro door in 32,44 seconden foutloos te blijven in de barrage en zijn Heartbreaker-zoon naar de overwinning te sturen. De Duitser Ludger Beerbaum reed Chaman (v. Baloubet du Rouet) naar de tweede plek. Hij had hier 33,32 seconden voor nodig. De Zwitserse Alexandra Fricker kwam tot een derde plaats, gevolgd door de Duitser Mario Stevens. Vijfde werd de Japanner Eiken Sato.

Gert-Jan had niemand voor hem de barrage zien rijden. “Ik had een barrage in mijn hoofd en ik kon hem exact zo rijden als ik wilde. Dat geeft een extra goed gevoel. Ik weet dat Primeval Dejavu een heel fijn paard is, maar met zijn negen jaar nog behoorlijk jong, vandaar dat ik hem dit jaar zeer behoedzaam heb ingezet. In de wedstrijden die ik met hem heb gereden liep het lekker, alleen waren de barrages nog wel eens het struikelblok. Na een kleine reeks van wedstrijden – Dublin, Valkenswaard en Gijon – heb ik even gas teruggenomen, om hem daarna weer rustig op te bouwen. Die tactiek pakte nu prima uit en gelukkig bleven deze keer de teugels heel”, aldus Bruggink, die vrijdagavond nog tweede werd met Andrea, achter Marc Houtzager met Sterrehof’s Uppity. “Ik kan nu al terug zien op een prima jaar”, vertelde de gelukkige winnaar.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *