23 september 2013

Door:

Categorieën: Springen, Veilingen

Begin dit jaar was hij met 75.000 euro de veilingtopper tijdens de Sale of the Rising Stars, afgelopen zondag won hij de zilveren medaille op het Wereldkampioenschp voor vijfjarige springpaarden in Lanaken. Castlefield Denver (Quasimodo Z x Ulft) heeft zich geweldig doorontwikkeld met zijn Ierse ruiter Bertram Allen, die de KWPN’er samen met Neil Ferron en Ger O’Neil kocht.

Het zilver is een topprestatie en een visitekaartje voor Teus van den Brink, die begin dit jaar voor het eerst in zijn eentje verantwoordelijk was voor de collectie veilingpaarden tijdens de Sale of the Rising Stars. “Ik heb Denver het hele jaar gevolgd en hij heeft overal goed gelopen, in Arezzo, in Oostenrijk. Hij deed goede ervaringen op van de zomer en van het weekend sprong hij weer fenomenaal. Ik volgde het op internet. Hij sprong uit het boekje. Ik heb begrepen dat alle grote koopmannen hem wilden hebben. De belangstelling was niet normaal”, vertelt Teus van den Brink.

Doordat fokker C. Pluim uit Harskamp in Lanaken aanwezig was, ontving hij een fokkerspremie. “Dat is wel heel leuk. Zijn fokproduct is altijd al een goed paard geweest. Het was wel spannend om de barrage te zien. Denver springt zo hoog dat je denkt dat hij de snelheid niet zal halen. Zulke wappers maakt hij, maar Bertram kan ongelooflijk goed paardrijden en samen waren ze geweldig.”

Ondertussen is Teus van den Brink alweer bezig met de collectie van 2014, die op 18 januari tijdens ICNN Drachten geveild wordt. “Ik heb al een aantal paarden op het oog die het op latere leeftijd kunnen gaan doen in de sport”, klinkt het veelbelovend.

www.saleoftherisingstars.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *