15 september 2013

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

Na het succesvolle debuut vorig jaar van het internationaal concours CSI Salland mogen de Heemruiters in Mariënheem opnieuw op topruiters rekenen tijdens de tweede editie van donderdag 3 tot en met zondag 6 oktober. Zo hebben kampioenschapsruiters als Gerco Schröder, Marc Houtzager en Jos Lansink zich ingeschreven. Van de deelnemers aan het recent gehouden Europees kampioenschap komen Willem Greve, Piergiorgio Bucci uit Italië en de Spanjaard Manuel Fernandez Saro naar Salland.

Het programma en de opzet van het concours ondergaat enkele veranderingen die positief zullen uitwerken voor de ruiters en de sport. De wedstrijdpiste van Manege Bartels zal groter zijn doordat een tribune verder naar achteren wordt geplaatst en Louis Konickx, ook wel één van de beste parcoursbouwers ter wereld genoemd, is vastgelegd voor het ontwerpen van de springproeven.

Werd er vorig jaar alleen op tweesterrenniveau gesprongen, dit jaar worden er naast deze internationale springrubrieken ook eensterrenwedstrijden verreden voor de ruiters die wat lagere parcoursen (1.20m en 1.30m niveau) willen springen. Daarmee vervult CSI Salland een wens van de deelnemers, die het indoorseizoen rustig van start willen laten gaan en de paarden op die manier laten wennen aan het springen in een binnenhal.

De landelijke ruiters rijden op zaterdag en zondag hun finales om de Roelofsen Raalte Salland Cup in de klasse L en M, waarvoor sinds juni selectiewedstrijden worden verreden in Overijssel en Gelderland.

Wie zin heeft in een avond uit, ook al heb je geen affiniteit met paarden, kan de showavond op vrijdag 4 oktober in de agenda zeten. Een programma vol entertainment met onder andere musicalster Joke de Kruijf, Gert van den Hof die een onbeleerd paard zadelmak komt maken, een jump en drive rubriek, een menclinic en het spectaculaire Six Bar springen, dat vorig jaar gewonnen werd door de Twentse jeugdruiter Sjaak Sleiderink en een Italiaanse amazone. Hun paarden sprongen over een hoogte van 1.85m.

De vier hippische dagen eindigt zondagmiddag met de Grote Prijs van Salland op 1.45m niveau, waarin de beste zestig ruiters over twee kwalificatiewedstrijden strijden om de hoofdprijs. In totaal is er tijdens de hoofdrubriek 23.500 euro te verdelen.

Meer info: www.csisalland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *