Nataly van Eykel

13 september 2013

Door:

Categorieën: Dressuur, Springen, Veilingen

Vorig jaar werd er op de Prinsjesdagveiling al een dekking voor het goede doel geveild, de gehandicapten die worden gesteund door DVB Foundation. Dit jaar wordt de actieve club rond Coby en Marlies van Baalen zelfs met twee dekkingen gesteund. Andreas Helgstrand en Jan Greve zijn de aanbieders.

Niemand minder dus dan de Deense Grand Prix-ruiter Andreas Helgstrand wil zijn Nederlandse collega’s Van Baalen in hun waardevolle werk voor de gehandicapten graag steunen. Hij stelt een dekking naar keuze beschikbaar van de vierjarige sensatie de zwarte Sezuan (Zack x Don Schufro), die de hoogste verrichtingsscore ooit behaalde van maar liefst 9,875! Voor merriehouders die ander bloed willen geeft Helgstrand Dressage de keuze-optie voor de 5-jarige voshengst Floricello (Florencio x Dormello), met wie hij zilver won op het WK in Verden dit jaar. Arlette Jasper-Kohl van Gestut Peterhof is mede-eigenaar van Sezuan. De video van Sezuan is een regelrechte sensatie. http://www.youtube.com/watch?v=brfPL-04Yz8
Of kies voor een dekking van zilveren Floricello, ook op video te bekijken. http://www.youtube.com/watch?v=Crhj2KRPQKo

Sezuan is via De Watermolen in Haaksbergen ook voor de Nederlandse fokkers verkrijgbaar. Daarmee is meteen de link gelegd naar de dekking van de springhengst die wordt geveild voor DVB Foundation: het 9-jarige werkwillige talent Carambole. Teamdierenarts Jan Greve heeft de dekking van de hengst met wie zijn zoon Willem opgenomen was in het EK-team in Herning ter beschikking gesteld. Ook al zo’n kampioenshengst! In 2008 werd hij als kampioen van zijn jaargang goedgekeurd bij het KWPN. Voor de kenners: foktechnisch is het zeer interessant dat Carambole een halfbloed grootmoeder heeft.  Carambole heeft ook een goede 70-dagentest afgelegd in Duitsland, met 3x een 10 bij het vrij springen: voor vermogen, techniek en aanleg.
Klik hier voor een artikel over Carambole

De Prinsjesdagveiling wordt gehouden in het KNHS centrum in Ermelo.
Het programma van de Prinsjesdagveiling:

13.00 –   13.45 uur presentatie   dressuurveulens
14.30 –   16.30 uur veiling   dressuurveulens
16.30 –   17.45 uur presentatie   springveulens
19.00 –   22.00 uur veiling   springveulens

Kunt u er niet bij zijn? Telefonisch bieden is mogelijk. Bekijk de opties op de website van de Veulenveiling Prinsjesdag http://www.veulenveilingprinsjesdag.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *