23 september 2013

Door:

Categorieën: Springen, Veilingen

Tijdens het Wereldkampioenschap voor zesjarige springpaarden benadrukken de gouden medaille van Barnike (Baldwin x Animo) en de bronzen medaille van KWPN-hengst Cidane (Heartbreaker x G.Ramiro Z) nogmaals het motto ‘De Kracht van Prestatie’ van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag. Uit dezelfde merrielijn van beide paarden werd afgelopen week een merrieveulen van Zirocco Blue geveild.

Deze Irnike, gefokt door G.J.W. Sikes uit Venray, bracht 6.500 euro op en kwam in handen van Linus Camitz uit Denemarken. Ze komt uit de inmiddels 25-jarige Garnike (Jasper x Voltaire), de grootmoeder van Barnike en Cidane. Garnike bracht onder meer het Grand Prix-springpaard Ornike (Indoctro) met Ben Maher, de internationaal geklasseerde Talux (Lux) en twee 1.30m springpaarden. Daarnaast staat ze bekend als grootmoeder van de internationale springpaarden Tornike (Ojasper), Valent (Hors la Loi II), Audi’s Reflection (Monaco) en Warnike (Heartbreaker). De Grand Prix-springpaarden Unicum’s Jumpy (Jumpy des Fontaines) en Viking (Indoctro) zijn achterkleinkinderen van Garnike.

www.veulenveilingprinsjesdag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *