Nataly van Eykel

31 augustus 2013

Door:

Categorieën: Springen, Veilingen

De Nederlandse springruiters hebben vandaag in Gijon de eerste plaats veroverd in de twintigste kwalificatie voor de Furusiyya FEI Nations Cup. Met twee strafpunten verschil wisten ze het Britse team voor te blijven. De derde plaats is voor het team van België.

Harrie Smolders en de pas negen jarige Emerald droegen hun steentje bij aan het top resultaat van het Nederlandse team. De BWP gekeurde hengst is vader van twee veulens die tijdens de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag verkocht worden. Twee hengsten met bijna dezelfde namen; Imerald en Imerald-S.

De hengst Imerald-S is van moederskant ook zeer interessant gefokt. Het hengstveulen komt uit de Karla-stam en zijn moeder heeft de Grand Prix-hengsten Corland, Hamlet en Ramiro op rij, met daarvoor de gewaardeerde Rigoletto, Joost en Pericles xx. Elitemerrie Samorka bracht al twee 1.40m springpaarden: de zevenjarige Bolzano (Indorado) met Lauren Hester en ZZ-Top (Indoctro) met Molly Wolf. Ze is een (half)zus van het Grand Prix-springpaard Wasorka (Silverstar) van Roberto Turchetto en het nationaal springpaard Torka (Corland).

Imerald komt uit het 1.35m springpaard Vominka. Haar vader Parco plaatste zich met Ludo Philippaerts maar liefst vier keer individueel in de top-zeven op de Olympische Spelen, WK en twee EK’s. Grootmoeder Pominka voert veel bloed dankzij Julio Mariner xx en Uppercut xx. Zij bracht ook het eventingpaard en de 1.30m springen geklasseerde Uvistar (Lux). Pominka komt net als het nationaal springpaard Royel Blue (Mr.Blue) uit een halfzus van de KWPN-hengst Vindicator (Amor) en het Grand Prix-springpaard Warrant (Amor) gereden door Chris Kappler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *