12 juni 2013

Door:

Categorieën: Mennen

De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag pakt dit jaar opnieuw uit met een hoogstaande collectie veulens. De selectiecommissie is afgelopen maand al onderweg geweest om de eerste exclusieve veulens te selecteren en trekt komende week verder door het land op zoek naar het beste veulenmateriaal wat Nederland en België te bieden heeft.

Het selectiebeleid is streng. De veulens voor Veulenveiling Prinsjesdag op 17 september in Ermelo moeten zonder uitzondering voldoen aan het motto ‘de kracht van prestatie’. Het moeten eyecatchers zijn met goede bewegingen, uitstraling en pedigrees waar internationale sportpaarden en goedgekeurde hengsten uit voortkomen.

Vorig jaar leverde De Niro de Prinsjesdag veilingtopper in Henderson (De Niro x Jazz), die voor 44.000 euro naar de Deense stoeterij Blue Hors vertrok. Dit jaar is zijn volle broer al vastgelegd voor de veiling. Vader De Niro schitterende tijdens de Olympische Spelen in Londen via zijn extra presterende nakomelingen Desperados, Donnerfee en Dablino.

Er zijn meer veulens geselecteerd die een link naar deze Olympische Spelen hebben. Van de fenomenaal springende Vindicat W (v. Guidam), die met Peter Charles een grote bijdrage aan de gouden medaille van het Britse team leverde, zal dit jaar een halfbroer geveild worden. Van de olympische hengsten London, die met Gerco Schröder twee zilveren medailles won, en Casall zijn ook al nakomelingen vastgelegd.

Er komen nog zes selectiedagen waarvoor fokkers hun veulens kunnen aanmelden. Om de beste veulens te selecteren heeft Prinsjesdag Veulenveiling het aantal selectieplaatsen uitgebreid. De eerst volgende selectiedag is zaterdag 15 juni, gevolgd door 17, 18, 24 en 25 juni. Veulens geboren na 3 juni kunnen op zaterdag 27 juli aangeboden worden.

Kijk op www.veulenveilingprinsjesdag.nl voor de locaties en overige info.

Eén reactie op “VEULENS MET OLYMPISCHE TINTJE NAAR VEULENVEILING PRINSJESDAG”

  1. Frank schreef:

    Het selectiebeleid is streng. De veulens voor Veulenveiling Prinsjesdag op 17 september in Ermelo moeten zonder uitzondering voldoen aan het motto ‘de kracht van prestatie’. Het moeten eyecatchers zijn met goede bewegingen, uitstraling en pedigrees waar internationale sportpaarden en goedgekeurde hengsten uit voortkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *