19 juni 2013

Door:

Categorieën: Achtergrond, Nieuws

Het motto ‘De kracht van prestatie’ van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag komt niet alleen tijdens het selectieproces tot uiting, maar wekelijks ook in de ring. Diverse, in het verleden verkochte veulens hebben zich ontwikkeld tot (inter)nationaal sportpaard en recent konden er weer wat nieuwe aan de lijst toegevoegd worden.

De in 2006 geveilde Bonne Chance CW (Baloubet du Rouet x Olijfje PROK v. Cambridge, Fokker H.J.F. van Loon uit Hooge Mierde) loopt tegenwoordig succesvol in internationale proeven voor jonge springpaarden met de Zwitserse Jannika Sprunger. In San Giovanni in Marignano wonnen ze in mei twee tweede prijzen bij de zevenjarigen. Al wat eerder in Offenburg waren ze derde.

Patrick McEntee wist met de in 2004 geveilde Zidane D (Heartbreaker x Nikilly elite Calato, fokker J.H. Driessen uit Heythuysen) een Grote Prijs in Azerbeidzjan te winnen. Tijdens dit CSI4* concours in Baku voegden zij zich tot de barrage met vier deelnemers en klokten vervolgens de snelste tijd.

De selectiecommissie van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag is inmiddels druk bezig om een nieuwe collectie veulens van zeer hoge kwaliteit samen te stellen. De laatste selectiedagen zijn aanstaande maandag en dinsdag, waarvoor fokkers hun veulens nog kunnen aanmelden.

Op maandag 24 juni komt de commissie naar Stal Wezenberg (IJsselmuiden), Hengstenhouderij Brinkman (Twello), Enterbrook (Enter), Stal ‘t Hofstee (Lattrop), Manege De Hazelhorst (Den Ham) en Manege Bartels (Mariënheem).

Op dinsdag 25 juni wordt er geselecteerd bij Manege Boekweitakkers (Dalerveen), Wim Cazemier (Nuis), Stal Seldsum (Jelsum), VDL Stud (Beers) en Noorderkoggen Ruiters (Benningbroek). Veulens geboren na 3 juni kunnen aangeboden worden op zaterdag 27 juli in Kootwijkerbroek.

Kijk op www.veulenveilingprinsjesdag.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *