17 mei 2013

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen, Veilingen

De vijfjarige KWPN’er Deen (v. Phin Phin), in januari geveild op de Sale of the Rising Stars tijdens het Internationaal Concours Noord Nederland Drachten, is vanmiddag tweede geworden in de selectiewedstrijd van de KWPN Limburg / Stal Hendrix competitie.

De vosruin scoorde onder Maxime De Clerq een 7,9 voor de wijze van springen en een 8,5 voor het te rijden zijn. Mede-eigenaar Eric van der Vleuten is in zijn nopjes met dit jonge talent. “Het is een heel lekker paard. Hij is heel voorzichtig en heeft een heel goede manier van springen. Bukt altijd, springt heel snel van de grond. Toen hij na de veiling in januari bij ons kwam, was hij best groen in de ring. We hebben eerst even rustig aangedaan en daarna in Asten oefenwedstrijden gereden. Hij pakt het snel op. In Baarlo was best een moeilijk terreintje vandaag. Op gras en wat kijkerig, maar hij deed het goed.”

Deen werd op de Sales of the Rising Stars, waar Teus van den Brink dit jaar voor het eerst geheel verantwoordelijk was voor de aanvoer van de kwaliteitsvolle veilingpaarden, voor 30.000 euro aangekocht zonder uit te proberen. “Willem Greve en Peter Geerink zagen hem springen en waren meteen gecharmeerd. Daarna ben ik er bij ingestapt. We vonden het meteen een lekker paard.”

Deen is een fokproduct van A. de Groot. Hij werd opgefokt op De Radstake in Varsseveld, waar Teus van den Brink hem als vierjarige scoutte en aankocht. De KWPN’er is gefokt uit de keurmerrie Wallisto (Tangelo van de Zuuthoeve x Burggraaf x Tangelo xx).

www.saleoftherisingstars.nl 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *