30 mei 2013

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur

De KWPN-goedgekeurde hengst Glock’s Ziesto (v. Lancet) bracht vanavond het dressuurpubliek op het internationaal concours Outdoor Gelderland in vervoering. Met maar liefst 75,053% won hij met Hans Peter Minderhoud de allereerste lichte tour, de Interfloor Prijs waarin talrijke toekomstige toppaarden in actie kwamen.

Minderhoud noemt Ziesto zijn mogelijke topper voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en etaleerde vandaag in Arnhem alle kwaliteiten van de beloftevolle hengst. De vijf juryleden plaatsten het duo unaniem op de eerste plaats. De tweede prijs met 70,026% ging naar de Brit Michael Eilberg met Woodlander Rockstar (v. Rotspun).

Van de internationale springruiters wist de Egyptenaar Abdel Said de hoofdrubriek van de dag, de Audi Zenna Prijs op 1.50m niveau, te winnen. Hij reed met Casper (v. Nabab de Reve), een tienjarige hengst. De Belg Olivier Philippaerts werd tweede op Chamonix H (v. Equest Carnute). Beste Nederlander was Vincent Voorn op plaats vier met Clintash (v. Clinton).

Bart Bles won met Wolisco DDH (v. Nolisco) van eigenaar De Havikerwaard uit het nabijgelegen De Steeg de 1.45m Poorters Prijs. Daarbij werd Tom Brinkman knap derde met de tot voor kort door Albert Voorn gereden Lexington (v. Andiamo). Vierde werd Suzanne Tepper met Westminster VDL (v. Heartbreaker), voor Jeroen Dubbeldam met Zenith FN (v. Rash R).

In de 1.30m Agenda Hippique Prijs was er een tweede prijs voor Albert Zoer met Abra Kadabra (v. Vancouver) en werd Wout-Jan van der Schans derde met Annalita (v. Argentinus). Winst ging naar Mark Armstrong op Lavaletto II (v. Lavaletto).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *