7 mei 2013

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

Het internationaal concours Outdoor Gelderland dat van 29 mei tot en met 2 juni plaatsvindt op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem, heeft een startplek gereserveerd voor een Gelders talent. Voor het eerst dit jaar is die beurt aan springruiter Dennis van den Brink uit Nijkerkerveen.

Dennis van den Brink won op 20 april in zijn carrière bij de junioren en young riders zijn derde medaille op het Nederlands kampioenschap in Mierlo. Hij reed met zijn paard Royal Dream al twee Europese kampioenschappen bij de junioren, won er teamzilver en zou vorig jaar zijn EK-debuut bij de young riders maken. Een blessure van Royal Dream drie dagen voor vertrek, dwarsboomde de plannen. Dit jaar is de blik opnieuw gericht op het EK van 21 tot en met 24 juli en Outdoor Gelderland past uitstekend in de voorbereiding daarop. De routine die paard en ruiter op dat hoge niveau kunnen opdoen, komen goed van pas op de kampioenschappen.

“Ik neem drie paarden mee naar Arnhem, waaronder in elk geval Royal Dream en Wennemars”, kijkt Dennis van den Brink uit naar Outdoor Gelderland, waar hij het zal opnemen tegen internationale kampioenen als Jos Lansink, Jeroen Dubbeldam, Edwina Tops-Alexander en Cian O’Connor. “Royal Dream is eindelijk terug van de blessure en springt komend weekend in Lommel, België, haar eerste 1.40m parcours weer. Wennemars zal ik op Outdoor Gelderland gaan inzetten voor de hoogste rubrieken. Hij is in topvorm en mijn nummer één voor het EK, maar ik heb Royal Dream nu ook weer achter de hand.”

De ruiter neemt het weekend voordat Outdoor Gelderland van start gaat, eerst nog deel aan de landenwedstrijd in het Franse Deauville en hoopt dat hij opgesteld wordt voor de landenwedstrijd in het Duitse Hagen. “Ik zal op deze wedstrijden goed moeten rijden en hopelijk mag ik dan naar het EK.” Door Dennis van den Brink een startplek aan te bieden hoopt de organisatie van Outdoor Gelderland een bijdrage te leveren aan een optimale voorbereiding.

www.outdoorgelderland.nl

Auteur persbericht: Wendy Scholten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *