18 december 2012

Door:

Categorieën: Dressuur, Springen

Het Internationaal Concours Noord Nederland Drachten staat niet alleen in het teken van topsport, maar ook van training en opleiding van ruiters en paarden. Voor het eerst worden van 2 tot en met 16 januari de Bit Trainingsdagen georganiseerd met medewerking van niet minder dan vijf Olympische ruiters!

Jeroen Dubbeldam en Albert Voorn, de winnaars van goud en zilver tijdens de Olympische Spelen in Sydney 2000, en Marlies van Baalen die in Athene 2004 deelnam, staan garant voor leerzame clinics, net als Emmelie Scholtens en Christa Larmoyeur. De inschrijvingen lopen storm. Er zijn alleen nog een paar plekjes vrij voor de clinics van toptrainer en –ruiter Albert Voorn en van Willem Greve, die onlangs de Grote Prijs van Indoor Twente won.

Adelinde Cornelissen, in Londen winnares van individueel zilver en teambrons, gaat op 2 januari samen met Bit op jacht naar de meest talentvolle ruiter. Tim Lips, die in Londen aan de start verscheen in de eventing, geeft tips en begeleiding tijdens een oefencross op 8 januari. Zij zijn volgeboekt, maar de volgenden nog niet: Greetje Hakvoort geeft een clinic Working Equitation, Derk Jan Mekkes staat klaar om jou te helpen met het trainen van tuigpaarden en Lammert Haanstra brengt de fijne kneepjes van het longeren over.

Behalve meedoen aan de clinics is het ook leerzaam om naar de trainingen te kijken vanaf de tribune en workshops te bezoeken. Laat je inspireren door het deskundig oog van de instructeurs. Op 15 januari staat de Fokkerijavond op het programma, waarbij topfokkers en juryleden hun kennis delen en paarden beoordeeld worden. Daarnaast staan er dagelijks veterinaire lezingen op het programma, verzorgd door de klinieken uit Emmeloord, Wolvega en De Watermolen uit Haaksbergen. Een fantastische kans op jouw hippische kennis in het nieuwe jaar bij te spijkeren.

De Bit Trainingsdagen vinden plaats gedurende ICNN Drachten op de terreinen van Fries Congres Centrum, Oprijlaan 3 in Drachten. Meer info: www.icnndrachten.nl / www.bittrainingsdagen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *