5 december 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Mennen

Mark Weusthof en Herman ter Harmsel krijgen donderdag tijdens de menavond van Indoor Twente te maken van tegenstand van wereldformaat. Niemand minder dan IJsbrand Chardon en Christoph Sandmann nemen de handschoen op tegen het Twentse tweetal bij de eerste editie van het na het einde van Hippisch Hengelo naar de Enschedese Go Planet Expo Hall verplaatste evenement. Weusthof won de laatste drie edities, Ter Harmsel die van 2008.

Chardon, viervoudig individueel wereldkampioen, won afgelopen weekend in de Hongaarse hoofdstad nog de indoorwedstrijd in de Hongaarse hoofdstad Boedapest in het kader van de strijd om de Wereldbeker indoor. Hij versloeg daarbij aartsrivaal Boyd Exell uit Australië overtuigend. Christoph Sandmann uit Duitsland is eveneens meervoudig wereldkampioen.

IJsbrand Chardon komt met zijn span Lippizaners naar Enschede op voorspraak van de Twentse menners zelf. Mark Weusthof: “We hebben hem gisteren nog uitgenodigd. Maar we hebben er wel bij gezegd dat we geen wielrenners zijn en dus wel de strijd met hem aangaan. We willen gewoon ook in deze regio een mooie menwedstrijd en dan is het geweldig hem erbij te hebben. Maar ik was al van plan in Enschede te winnen en dat is nog steeds zo. Voor Herman en mij is het alleen maar mooi dat IJsbrand er bij is. Maar we hebben geen poep in de broek omdat hij meedoet.”

Ook Herman ter Harmsel is blij met de komst van de topambassadeur van het vaderlandse mennen naar Twente. “Ik was zelf als toeschouwer in Boedapest en IJsbrand is natuurlijk een absolute topmenner. Het is prachtig dat hij wil meedoen en zeker dé kandidaat om te winnen. Maar dat wil niet zeggen dat we niet proberen hem van de winst af te houden. Ook hij zal er echt voor moeten rijden. Indoor moet je ook altijd een beetje geluk hebben, maar het is wel een heel mooi spelletje.”

In Enschede komen behalve het al genoemde drietal ook Hans Heus en René Schuiling in actie. Bij de tweespannen mag eveneens een boeiende avond worden verwacht. De regionale favorieten Alfons en Tom Engbers, Jan Greve en Antonie ter Harmsel krijgen concurrentie van Ben Gosschalk, Theo Hofkes, en niet te vergeten Anna Sandmann, de dochter van vierspantopper Christoph.

Bij de vierspannen pony’s mag Marijke Hammink het opnemen tegen Aart van de Kamp, Wout van Veluw, Peter de Koning, Jannes Kinds en John van Dorrestijn.

Tuigpaarden
Tijdens de menavond zijn er ook diverse rubrieken voor tuigpaarden met onder meer de toppers van Anneke en Lambertus Huckriede, de laatste jaren overspoeld met nationale titels.

PROGRAMMA
19.00 uur Tuigpaarden, limiet klasse éénspannen
19.15 uur Eerste manche vierspan pony’s
19.35 uur Tweede manche vierspan pony’s
19.55 uur Prijsuitreiking vierspan pony’s
20.00 uur Tuigpaarden, limiet rubriek
20.15 uur Eerste manche vierspan paarden
20.40 uur Tweede manche vierspan paarden
21.00 uur Prijsuitreiking vierspan paarden
21.05 uur Tuigpaarden, damesklasse
21.20 uur PAUZE
21.50 uur Tuigpaarden: tweespannen klasse
22.10 uur Eerste manche tweespan paarden
22.30 uur Tweede manche tweespan paarden
22.50 uur Prijsuitreiking tweespan paarden

Bron: Hippisch Twente / Indoor Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *