7 december 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

De spannende finales om de Twente Cup voor pony’s, aangeboden door Auto Haarhuis & Riwald, zijn vanavond op Indoor Twente gewonnen door titelverdedigsters Elike Morsink en Valerie Vaanholt. Elike, lid van ponyclub Berg en Dal Ruiters, reed de meest sensationele barrage en finishte bijna 7 (!) seconden sneller dan de nummer twee in de finale voor A/B/C pony’s. Daarmee won ze voor het tweede jaar op rij de prestigieuze trofee.

Elike Morsink uit De Lutte reed haar 16-jarige pony Chester op L-niveau, net als de winnaressen van de tweede en derde prijs. Dat waren de zusjes Lyn Grevinga op Jessy en Noa Grevinga op Promiss van de St.Jorisruitertjes. In totaal waren in deze categorie tien finalisten.

Bij de grotere pony’s in de categorie D/E waren er 24 finalisten, waarvan er 16 doordrongen tot de barrage. De 15-jarige Valerie Vaanholt, uitkomend in de klasse Z met Bugatti (v. Utopie) en lid van ponyclub De Vijf Marken, was de winnares, net als twee jaar geleden met een andere pony. De tweede prijs ging naar de eveneens sterk rijdende Wout Kuiphuis van De Molenruitertjes met zijn M-pony Veronique. Maud Schreijer van PC Deldenerbroek mocht zich met Zeferino VDK als derde opstellen.

www.indoortwente.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *